AVTALE: Fabian Utigard, daglig leder i Kvist, og bærekraftsjef Tine Aagesen i Solon Eiendom har signert avtale.

Kvist landet stor avtale med Solon

Solon Eiendom har inngått avtale med proptech-selskapet Kvist. – Deres løsning vil akselerere vårt miljøarbeid, sier Tine Aagesen i Solon Eiendom.

Publisert

– Om vi skal klare å leve opp til våre selvpålagte forventninger om å fortsette å vinne arkitekturpriser og levere den foretrukne boligen i de områdene vi bygger, er vi nødt til å ta et solid grep om hvordan vi skal jobbe systematisk med alle aspektene innenfor bærekraftbegrepet, sier bærekraftsjef Tine Aagesen i Solon Eiendom.

Hun har akkurat signert en avtale med proptech-selskapet Kvist, som har utviklet en løsning som strømlinjeformer BREEAM-sertifiseringen fra planlegging og preanalyse og hele veien gjennom produksjonen.

Solon Eiendom har bestemt seg for å bruke BREEAM i alle prosjektene og konsentrerer seg spesielt om klimatilpasning og klimagassreduksjon.

– I dag jobber bransjen både for sakte, ineffektivt og lite data-drevet med miljø. Vi vil bruke Kvist for å strukturere vårt miljøarbeid, samtidig som vi samler data og erfaring på hvilke miljøtiltak som fungerer bra og hvilke som ikke fungerer. Som bransje må vi øke datakvaliteten som alle sitter på, slik at vi kan ta smartere og mer bevisste beslutninger i tiden som kommer. Kvist tilbyr en løsning som vil akselerere vårt miljøarbeid og vil sikre at vi kan snakke med integritet, substans og etterprøvbarhet om vårt arbeid med bærekraft, sier Aagesen.

– Vi ser frem til å jobbe med en aktør som setter miljø så høyt på agendaen som Solon, og er takknemlige for tilliten de viser. Rapporteringskrav rundt bærekraft vil bare fortsette å øke de kommende årene, og det er viktig at vi som bransje lærer hvilke miljøtiltak som faktisk fungerer. Vi gleder oss til å fortsette å pushe bransjen i en grønnere retning sammen med Solon, sier Fabian Utigard, daglig leder i Kvist.

Powered by Labrador CMS