TO DAGERS FOKUS PÅ BÆREKRAFT: COO Stian Elgaaen på LAFT-dagene 2022.

Fokus på digital og bærekraftig eiendomsdrift

Proptech-selskapet LAFT samlet over 200 da de inviterte eiendomsaktører og samarbeidspartnere til LAFT-dagene 2022.

Publisert

Det var under temaet fremtidens eiendomsdrift at proptech-selskapet LAFT avholdt LAFT-dagene 2022. LAFT hadde invitert en rekke samarbeidspartnere til å bidra, blant annet selskaper som Varig, Findable, Airthings, Storebrand Asset Management og Finans Norge.

I tillegg fikk et utvalg av proptech-selskaper taletid i en dedikert pitche-sesjon, hvor de i korte trekk fikk presentert sitt verdiforslag for en fullpakket sal. Her var både Really!, Smartvatten, Defigo og Soundsensing klare til å inspirere deltakerne til å tenke nytt.

– LAFT-dagene ble gjennomført med stor entusiasme og vi er fornøyde med så mange positive tilbakemeldinger både fra eksisterende og potensielle nye kunder, sier Stian Elgaaen, CCO i LAFT.

Årets konferanse hadde et spesielt fokus på digitalisering, automatisering og bærekraft.

– Vi ønsker å sette fokus på de trender vi ser og bidra til økt digitalisering av bransjen der vi har mulighet til å påvirke. Videre vil krav til rapportering innen bærekraft påvirke eiendomsbesittere i stor grad fremover, så her er det bare å komme i gang allerede nå, sier Elgaaen.

Blant foredragsholderne var Richard Kristensen Kruse, Chief Development Officer i Storebrand Asset Management AS Real Estate. Han gikk gjennom renoveringsprosjektet Scandic i et bærekraftperspektiv.

Storebrands eiendomsvirksomhet har ambisjoner om å redusere energiforbruket med 50 prosent innen 2030, med stort fokus på gjenbruk, digitalisering og effektivisering.

For Scandic Helsfyr-prosjektet var det opprinnelig ingen plan om å oppnå miljøsertifiseringen BREEAM-NOR, men etter hvert ble det klart at man ønsket å få til en Excellent-sertifisering. Dette ble dog vanskelig fordi de mistet for mange poeng i starten av prosjektet for nybygget. Men BREEAM-NOR Very Good var realistisk, og det ble gjennomført med en økning i byggekostnaden på 1,5 prosent. For det eksisterende bygget, var oppnådde Scandic Helsfyr BREEAM-IN-USE sertifiseringen Very Good etter en sertifisering i tre trinn: Asset, Building Management og Occupier Management. BREEAM-IN-USE er et lavterskel forvaltningsverktøy og et internasjonalt sertifiseringssystem til bruk for eiere, forvaltere og leietakere med ambisjoner om å redusere driftskostnader, energiforbruk og miljøbelastninger i eksisterende yrkesbygg

Adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge pratet også om viktigheten av bærekraft og om hvordan taxonomien vil endre virkeligheten for eiendomsaktørene.

Powered by Labrador CMS