Tech:

OPPUSSING: Håkon Kavli digitaliserer en bransje verdt mye penger.

Nykommer i et marked verdt 50 milliarder

Digitaliserer oppussingsbransjen med enkle klikk for bestilling, og vil nå bre seg ut over hele landet.

Publisert

Nordmenn pusser opp for nærmere 100 milliarder kroner i året, og rundt halvparten dreier seg om overflater. Gründer og administrerende direktør Håkon Kavli i Oslo-selskapet Flip Oppussing anslår at dette gir et potensielt marked på opptil 50 milliarder kroner.

Konseptet deres er ifølge ham nærmest et Foodora for overflateoppussing.

- Kunden kan enkelt velge å male, sparkle eller legge nytt gulv på nettsiden vår, og lastr opp bilder av hjemmet sitt. Deretter henter Flip inn tilbud fra minst tre verifiserte håndverkere og presenterer et konkurransedyktig tilbud på under 24 timer, forklarer han.

Effektiv verdiøkning

Flip står for all administrasjon, som de tar et håndverkergebyr for, men lar håndverkerfirmaer med ledig kapasitet utføre selve oppussingen. Selskapet selger også materialer og maling - til samme pris som i butikk.

- Vi effektiviserer hele verdikjeden og er avhengig av volum for at marginene skal dekke kostnadene til administrasjon, markedsføring og IT-drift, sier siviløkonomen Kavli.

Han har lang erfaring med å flippe egne leiligheter, der han med relativt enkel oppussing som maling, sparkling, bytte av gulv og annet småtteri økte verdien på dem i en årrekke. Så sa han opp i Schibsted-eide Morgenlevering for å gi flipping til folket.

Med seg på laget har han Ole Nordviste, tidligere CTO i Askeladden-selskapet Dr. Dropin og Harald Løberg fra Deloitte. Målgruppen er de som trenger effektiv overflateoppussing. De nærmeste konkurrentene er Luado, MittAnbud, svenske Done, og de store eiendomsaktørenes egne løsninger. På sikt er målet å utvide til Sverige og Danmark.

- Vi vil gjøre det så enkelt og rimelig at de fleste ser verdien av å benytte oss på denne typen oppussing. Flere mellomstore eiendomsaktører er også et segment vi fokuserer på, sier han.

Vil hente mer penger

Flip hentet fire millioner kroner våren 2022, som brukes til utviklingen av tech-løsninger, markedsføring og ansettelse av prosjektledere. Det var selskapet Leo Holding som skjøt inn pengene og verdsettelsen av selskapet var da 40 millioner. Det planlegges en ny emisjon våren 2023.

- Vi forventer bra vekst etter å ha landet viktige avtaler som Utleiemegleren og eiendomsmeglerkjeden Krogsveen. Her finnes typisk kunder som ønsker en kjapp oppussing med verdiøkende effekt. På bakgrunn av avtalene forventer vi økt kundepågang. 2022 blir første hele driftsår, og vi sikter på fem millioner kroner i omsetning, sier han om Flip som også har fått støtte av Innovasjon Norge og Forskningsrådet.

Enn så lenge er selskapet i rute med planen og et nedslagsfelt som dekker hele Østlandet,

- Fra mandag kan også Bergenserne bruke tjenesten. Vå målsetter er å åpne i Norges fem største byer og bli landsdekkende innen Q1 neste år. Den skalerbare teknologiplattformen vil være på plass før årsskifte, påpeker Håkon Kavli.

Powered by Labrador CMS