ENERGISPARING: Mikkel Vangsgaard er svært fornøyd med å kutte strømforbruket.

Kuttet strømforbruket nesten i to

Og det helt uten å bruke ei eneste krone ekstra. 

Publisert

Hotellkjeden Scandic jobber kontinuerlig for å redusere miljøavtrykket sitt. Gjennom samarbeidet med teknologiselskapet Green Norway har kjeden ifølge en pressemelding tatt ytterligere steg i dette arbeidet. 

– Med dataanalyse, tverrfaglig kompetanse og kunstig intelligens, har Green Norway foreløpig skreddersydd energibesparende tiltak for 21 av våre hoteller. På enkelte av hotellene har det resultert i over 40 prosent reduksjon i strømforbruket. Helt uten investeringer. Samarbeidet har både gjort det mulig å redusere forbruket og bidratt til å optimalisere inneklimaet på hotellene, sier teknisk direktør Mikkel Vangsgaard i Scandic.

I stedet fort dyre oppgraderinger og investeringer, fjerner Green Norway ifølge meldingen unødvendig energiforbruk i bygninger ved å utnytte eksisterende systemer på en bedre måte enn hva som er tilfelle i dag. 

Bruker mye mer enn de trenger

– Mange tror de må gjøre investeringer for å bli mer bærekraftige, men i Norge bruker svært mange bygg mye mer energi enn hva de egentlig trenger. Vi hjelper dem å fjerne unødvendig forbruk og sløsing, og tar tak i muligheter de kanskje ikke selv vet de har i eksisterende anlegg og systemer. I praksis betyr det å utnytte eksisterende systemer bedre og gjennomføre forbedringer som ikke krever investeringer, sier dagliog leder Erik Åbyholm i Green Norway.

Metoden innebærer å analysere byggenes energiforbruk, identifisere unaturlige mønstre i energiforbruk og gjennomgå tekniske systemer som ventilasjon. Videre iverksettes konkrete tiltak i samarbeid med eiendommens tekniske personell.

93 prosent av Scandics hoteller i Norge har innfridd de strenge kravene til Svanemerket.

Powered by Labrador CMS