Juss:

DYR KRANGEL: Huseieren ville ha erstatning fra entreprenøren som skulle sette i stand huset hans, men må i stedet punge ut etter å ha tapt på alle punkter i Oslo tingrett.
DYR KRANGEL: Huseieren ville ha erstatning fra entreprenøren som skulle sette i stand huset hans, men må i stedet punge ut etter å ha tapt på alle punkter i Oslo tingrett.

Krevde fire millioner fra håndverker – må i stedet ut med 1,6 millioner i erstatning (+)

Oslo-mannen mente entreprenøren hadde ødelagt huset hans under oppussingen. Retten var ikke helt enig.

Publisert

I 2017 inngikk et ektepar i Oslo avtale med Braatens Byggfornyelse AS om rehabilitering og påbygging av parets bolig. Huseieren er ingeniør og har selv arbeidet i byggebransjen i mange år. Han har blant annet vært prosjektleder for boligutvikling i Forsvaret og kalkulasjonsleder for Skanska. Han var selv ansvarlig som selvbygger for søknaden om tillatelse til påbygg overfor Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune.

Under gjennomføringen av renoveringen bodde familien i kjelleren og huseieren fulgte arbeidene tett.

Arbeidene bestod blant i at eksisterende andreetasje skulle rives, og erstattes av en elementbasert løsning. I tillegg skulle entreprenøren lekte ut, levere og montere nytt utvendig panel. Braatens Byggfornyelse AS skulle også montere vinduer, samt gjøre en del arbeid innvendig i både første og andre etasje.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.