Aktuelt:

VOKSER: KMC Eiendom-sjef Liv Malvik har kjøpt eiendom og økt leieinntektene kraftig.

Har eiendom for 6,5 milliarder

KMC Properties oppnådde 103,6 millioner kroner i leieinntekter i tredje kvartal. Nå har selskapet eiendom for 6,5 milliarder kroner.

Publisert

Industrieiendomsselskapet har kjøpt flere eiendommer det seneste året, noe som har gitt kraftig vekst i leieinntektene. I tredje kvartal i år var leieinntektene 103,6 millioner kroner, en økning fra 65,7 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Netto resultat fra eiendomsforvaltningen var 36,2 millioner kroner, men nedskrivning av eiendomsverdiene på 116,3 millioner kroner bidro til at resultatet før skatt endte på minus 125 millioner kroner.

Etter å ha kjøpt en eiendomsportefølje fra Bewi har KMC Properties nå eiendom for 6,5 milliarder kroner (proforma-tall). Eiendomsporteføljen er priset til en yield på 7,2 prosent. Det er en økning fra 2021, da yielden var nede på 6,1 prosent på det laveste.

KMC Properties har kjøpt en stor eiendomsportefølje fra Bewi for 2 milliarder kroner. Den seneste «transjen» var industrieiendommer i Belgia, Tyskland og Polen med en pris på 625 millioner kroner, tilsvarende en yield på 8,75 prosent.

 

Powered by Labrador CMS