REKORD: Øyvind Oxholm Meisingset er fornøyd med fjoråret og har allerede signert en leiekontrakt i år.

Utleierekord for KLP Eiendom i 2023

– Spådommer om økt bruk av hjemmekontor og nedskalering av areal, har ikke ført til merkbar nedgang på utleien hos oss, sier Øyvind Oxholm Meisingset.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har hatt god etterspørsel gjennom året, som startet veldig bra med reforhandling av Oslo Met, vår aller største leietaker. På årsbasis endte vi med ca. 141.000 kvadratmeter utleid areal, noe vi er veldig godt fornøyde med, sier markedsdirektør Øyvind Oxholm Meisingset i en pressemelding. 

KLP Eiendom signerte flere nye avtaler, blant annet på Paleet Kontor med Norlandia og Aider. I Wergelandsveien 1-3 landet de flere avtaler på til sammen ca 5.000 kvadratmeter, og i Pilestredet 8 fikk de inn WWF Verdens Naturfond.

– Det har vært, og er, god etterspørsel i markedet, påpeker Oxholm Meisingset.

På Lysaker Torg 35 og 45 i Bærum, samt i Lensmannslia 4 i Asker, er det i følge meldingen nesten fullt utleid med god etterspørsel etter kontorarealer.

Reforhandlinger og oppgraderinger

– Vi ser at flere og flere vil bli værende, og trenden er at mindre utbedringer er å foretrekke fremfor dyre oppgraderinger. I næringseiendom innebærer flytting ofte at lokalene må stripper, for å bygges om totalt til ny leietager. Større tilpasninger innebærer som regel utskifting av produkter som fortsatt har levetid. Dette medfører utslipp fra produksjon av nye produkter, transport og avfall. Vi er glade for at flere av våre leietakere velger gjenbruk og miljøvennlige tilpasninger i større grad, poengterer Oxholm Meisingset.

Han sier også at de har jobbet jevnt og trutt med å få ned både energikostnader og felleskostnader, noe leietakerne setter stor pris på. 

– Vi kan trekke frem blant andre BAHR med Tjuvholmen Allé 5 og Gjensidige og Vy i Schweigaardsgate, forteller direktøren som allerede hatt signering av ny leiekontrakt i 2024, avslutter han.

Powered by Labrador CMS