NY: Kirsten Anker Sørensen blir ny konsernsjef i LINK arkitektur.
NY: Kirsten Anker Sørensen blir ny konsernsjef i LINK arkitektur.

Kirsten Anker Sørensen blir ny konsernsjef

LINK arkitektur henter ny konsernsjef fra egne rekker og ansetter Kirsten Anker Sørensen som ny konsernsjef fra 1. november 2019.

Publisert Sist oppdatert

Anker Sørensen utpekes samtidig til ny konserndirektør arkitektur i morselskapet Multiconsult-gruppen. Hun er i dag administrerende direktør i LINK arkitektur Danmark og skal kombinere den stillingen med konsernsjefrollen.

– Kirsten har lang erfaring med å lede arkitekter og kjenner bransjen godt. Hun nyter høy anseelse i egen organisasjon og er svært reflektert på områder som også er viktige for vår ingeniørvirksomhet fremover. Hun vil være et godt tilskudd til konsernledelsen, sier konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult.

LES OGSÅ: Her sitter milliardene løst

Anker Sørensen har 20 års ledererfaring fra ulike virksomheter og har vært ansatt i LINK arkitektur siden 2015. Hun er utdannet Cand. merc i industriell design og internasjonal økonomi ved Handelshøyskolen i København. Hun var interim adm. direktør i LINK Danmark frem til oppkjøpet av aarhus arkitekterne høsten 2016. September 2017 tok hun over hovedansvaret for LINK Danmark og gikk samtidig inn i konsernledelsen.

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å løfte selskapet videre sammen med alle våre 500 dyktige medarbeidere i Skandinavia. Vi er en unik virksomhet med stor mulighet for å ta en aktiv samfunnsrolle og skape en fremtidsrettet arkitektur, sier Kirsten Anker Sørensen.

Økonomidirektør og HR-sjef Martha Bergh Lunde har midlertidig fungert som både konsernsjef i LINK arkitektur og adm. direktør for LINK arkitektur Norge etter at konsernsjef Leif Øie sluttet i selskapet 31. august. Hun fortsetter å fungere i rollen som adm. direktør for LINK arkitektur Norge til en permanent løsning er på plass.