SATSER: Akershus Eiendom-sjef Petter Nylend er fornøyd med å ha hentet Kari Due-Andresen fra Handelsbanken.
SATSER: Akershus Eiendom-sjef Petter Nylend er fornøyd med å ha hentet Kari Due-Andresen fra Handelsbanken.

Kari Due-Andresen blir analysesjef i Akershus Eiendom

Akershus Eiendom henter Kari Due-Andresen fra Handelsbanken for å bli sjeføkonom og analysesjef i Akershus Eiendom.

Publisert

Hun tar dermed over stillingen til Ragnar Eggen, som vil trappe ned etter å ha vært analysesjef i Akershus Eiendom siden 2007. Eggen skal fortsette i selskapet og er en del av partnergruppen.

Kari Due-Andresen har vært sjeføkonom i Handelsbanken siden 2015 og har jobbet i banken siden 2011. Hun har også vært seniorrådgiver i Norges Bank innenfor makroøkonomisk og pengepolitisk analyse, samt finansanalytiker i DNB Markets og forskningsassistent ved Økonomisk Institutt ved Universitet i Oslo (UiO). Hun har mastergrad i samfunnsøkonomi fra UiO og siviløkonomstudiet ved Norges Handelshøyskole (NHH).

– Kari Due-Andresen er en av Norges dyktigste og mest anerkjente sjeføkonomer, og vi er glade for at hun har takket ja til å begynne i Akershus Eiendom. Vi har over 20 år bygget opp en solid analysekompetanse med store mengder data om eiendomsmarkedet i Norge. Med ansettelsen av Due-Andresen, tar vi sikte på å ytterligere utvikle vår analysekompetanse til et nytt nivå, sier Petter Nylend, adm. direktør i Akershus Eiendom.

Han mener det norske eiendomsmarkedet tidligere har vært preget av ufullstendige data og lite gjennomsiktighet.

– Akershus Eiendom har sammen med flere av våre konkurrenter over flere år gjort et solid stykke arbeid for å endre denne situasjonen. I dag sitter vi alle på svært mye data som i stor grad er blitt allemannseie. Det avgjørende er hvordan vi bruker dem. For oss er det viktig å kunne forstå sammenhengene mellom alle faktorene som danner grunnlag for våre kunders forretningskritiske beslutninger, sier Nylend.

Kari Due-Andresen begynner i Akershus Eiendom 1. oktober 2021.

– Jeg har blitt kjent med Akershus Eiendom gjennom min jobb i Handelsbanken, og har alltid hatt et veldig godt inntrykk av selskapet og deres ansatte. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å videreutvikle analysekapasiteten hos Akershus Eiendom og har stor tro på å inkludere å makro i analyseproduktet. Jeg ser fram til å bli en del av selskapet, og sammen tror jeg vi kan ta det enda ett skritt videre, sier Kari Due-Andresen.

Ragnar Eggen begynte i Akershus Eiendom i 2002 og har vært analysesjef siden 2007.

– Ragnar Eggen har vært en vært viktig bidragsyter til Akershus Eiendoms mangeårige, spennende utvikling. Vi vil takke ham for denne formidable innsatsen samtidig som vi har stor forståelse for hans ønske om å trappe ned etter svært mange års pendling til og fra sin familie i Trondheim, fremholder Nylend. Heldigvis slutter ikke Ragnar helt. Han er fortsatt medeier og vi skal fortsatt dra nytte av hans kompetanse og kapasitet i en god stund framover.

– Dette har vært en modningsprosess over flere år. Da familien flyttet til Trondheim i 2009 tenkte jeg i utgangspunktet å fortsette som analysesjef i opp mot 5-7 år. God fleksibilitet og spennende oppgaver kombinert med effektive rutiner har gjort det mulig å fortsatt ha stillingen i 12 år som pendler. Det har vært veldig bra, men også krevende i en periode hvor man bør være til stede for barn i barnehage- og skolealder, sier Ragnar Eggen.

Akershus Eiendom har nylig hentet Joachim Wulff og Jørn Mandius Jacobsen fra DNB Næringsmegling. Sammen med selskapets leder for verdivurdering, Erik A. Bratt, skal de fra høsten primært fokusere på verdivurdering. Petter Nylend mener det vil frigjøre ressurser fra dagens analytikere, som frem til nå også har håndtert dette. Grepet gjør at Akershus Eiendom får et dedikert team på seks-syv personer som skal bidra til å ytterligere løfte selskapets fokus på analyse.

Powered by Labrador CMS