UTVIKLING: Etter mange tiår som et folketomt og kaldt havneområde, skal Filipstad utvikles til en ny bydel.

Filipstad rykker stadig nærmere fremtiden

Nå har Hav Eiendom engasjert solide aktører.

Publisert

En gang i fremtiden skal Filipstad forvandles til en levende, ny fjordbydel. Ifølge en pressemelding har Hav Eiendom nå engasjert Asplan Viak og A-lab for å utvikle det store havneområdet.

– Vi skal følge opp politikernes ønske om å gå videre med prosessen. For Fjordbyen og Filipstad betyr dette at det viktige grunnlaget som legges nå, er i de beste hender, sier Jorleif Jørgenvåg som er plansjef for Filipstad i Hav Eiendom, .

Boliger og næring

Asplan Viak og arkitektselskapet A-lab som rådgivere for første del av plan- og utviklingsprosessen for Hans Jægers kvartal – området nærmest Aker brygge.

Den nye bydelen skal ifølge meldoingen sikre Oslo nærmere 3.000 nye leiligheter, næringslokaler og et rikt publikumstilbud. Utviklingstiden er på mellom 10 og 20 år.

– Vi er klar for innledende dialog med plan- og bygningsetaten. Nå jobber vi på for å sende inn planinitiativ i løpet av 2024, sier utviklingsdirektør Liz- Heidi Leonhardsen i Hav Eiendom.

En planleggers drøm

– Utvikling av Filipstad er et oppdrag som treffer et våre kjerneområder, og som vi har rigget oss for lenge. Vi har derfor tilbudt våre beste planleggere, sier Jo Ulltveit-Moe som er kontraktsansvarlig i Asplan Viak. Oppdragsleder Per Christian Stokke, mener at å få bidra til utvikling av en av Fjordbyens siste store utviklingsbrikker er en planleggers drøm.

– Vi gleder oss til å få vist vår styrke, som er å skape gode prosesser for samarbeid, kreativitet og innovasjon. Vi vil bygge videre på våre gode erfaringer fra andre store byutviklingsprosjekter som NTNU i Trondheim, Verket i Moss og Dokken i Bergen, påpeker han.

A-lab, som har vært med på utviklingen av Oslos havnefront i 25 år, skal jobbe med utviklingen av byplankonseptet. For dem begynte reisen med utviklingen av Barcode, så Bispevika, Grønlikaia og videre til Lysaker. 

– Vi er ydmyke for den viktige oppgaven vi får være med på i samarbeid med så mange flinke folk, sier daglig leder Geir Haaversen som sier mange i Oslo har har ventet lenge på.

– Vår viktigste oppgave blir å finne de gode og bærekraftige løsningene på alle de komplekse utfordringene by- og havnefrontutviklingen står overfor. Den grønne og levende byen skal stå seg i mange generasjoner, sier han.

Powered by Labrador CMS