MILLIARD: Hittil i har selskapet salg boliger for over en milliard kroner. Ill. Selvaag Bolig
MILLIARD: Hittil i har selskapet salg boliger for over en milliard kroner. Ill. Selvaag Bolig

Har solgt for over en milliard hittil

Det blir penger av 196 solgte boliger.

Publisert Sist oppdatert

Selvaag Bolig solgte 196 boliger for 1 031 millioner kroner i første kvartal, ifølge en pressemelding.

– Markedet var godt spesielt i Oslo-området. Vi har også hatt tilfredsstillende salg i slutten av kvartalet selv om det naturligvis har vært lavere på grunn av koronaviruset. Alle byggeprosjekter går som planlagt, sier administrerende direktør Rolf Thorsen.

LES OGSÅ: Indrefileteten skal selges, men …

Nettosalget, det vil si salg justert for selskapets eierandel i samarbeidsprosjekter, endte på 164 boliger med en samlet verdi på 840 millioner kroner. I løpet av kvartalet igangsatte de bygging av 15 boliger. 89 ble ferdigstilt og 114 ble levert til kjøper. Per 31. mars hadde selskapet 1.431 boliger under bygging og 37 ferdigstilte usolgte boliger.

CFO Sverre Molvik sier de er godt rustet for å håndtere den ekstraordinære situasjonen.

LES OGSÅ: Vil bygge 270 boliger i strandsonen

– Aktiviteten er fortsatt god og alle overleveringer i kvartalet ble gjennomført som planlagt, og 76 prosent av boligene selskapet har under bygging per dags dato er solgt. Dersom krisen vedvarer lenge eller tiltar er vi således svært godt posisjonert for å håndtere det. Vi har en sterk balanse og god likviditet. Selskapets risiko reduseres i tillegg betydelig av vi ikke har egen entreprenørvirksomhet og at selskapets tomtebank ble solgt i første kvartal, påpeker han.

LES OGSÅ: Bostyrer kritisk til utbytte

Nettosalget tilsvarende kvartal i 2019 var 243 boliger med en samlet verdi på 1 183 millioner kroner, og bruttosalget var 270 boliger for 1,32 milliarder kroner.