Utvikling:

KLARSIGNAL: Etter at tiltaket ble omprosjektert, er det klart for ombygging av denne eiendommen i Oscars gate til flere nye leiligheter.
KLARSIGNAL: Etter at tiltaket ble omprosjektert, er det klart for ombygging av denne eiendommen i Oscars gate til flere nye leiligheter.

Har fått ja til flere leiligheter i dette bygget (+)

Både naboene, Byantikvaren og Oslo kommune var negative, men nå har eieren av denne byvillaen bak slottet fått rammetillatelse til ombygging som vil gi flere nye leiligheter.

Publisert

I slutten av mai i fjor omtalte Estate Nyheter byggesøknaden rundt Oscars gate 11, hvor det ble søkt om dispensasjon fra bestemmelsene i plan- og bygningsloven. Dispensasjonssøknadene omhandlet parkeringskravene i henhold til parkeringsnormen, ønske om oppføring av et mindre nybygg på tomten, senkning av bjelkelag, nye takvinduer med mer.

Både naboene, Byantikvaren og Oslo kommune var negative til mange av de foreslåtte tiltakene. Arkitektfirmaet Reiulf Ramstad forestår byggesaken for eier, og valgte å omprosjektere tiltaket. Omprosjekteringen har sørget for at Oslo kommune nå har gitt rammetillatelse, noe som innebærer at det totalt blir fem boenheter i Oscars gate 11.

- Bodene som tidligere ble ønsket plassert i et nybygg i bakgården, er nå flyttet inn i huset. Nybygget i bakgården utgår derfor. Takvinduene er redusert noe og de eksisterende vinduene fjernes, noe som rydder opp i situasjonen på taket. Bjelkelaget beholdes uendret. Kjellervinduer ønskes fortsatt utvidet noe nedover, skriver Oslo kommune.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.