TEKNOLOGISK UTVIKLING: - Eiendomsmeglerforetakene må ha et bevisst forhold til konsekvenser om de skal ta i bruk ny teknologi, sier Haavind-advokatene Kaja Harms og Henrik Taubøll.

Fullsatt på NEFs årskonferanse

Innovasjon i eiendom i fokus da landets eiendomsmeglere var samlet i Stavanger.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsmeglings-Norge var torsdag samlet i Stavanger for NEFs årskonferanse. Mange var spente på hvordan ny teknologi vil påvirke eiendomshandel og meglerhverdagen framover.

STORT OPPMØTE: NEFs årskonferanse i Stavanger.

Henrik Taubøll og Kaja Harms fra Haavind snakket om hva som har skjedd av teknologisk utvikling i eiendomsmeglingsbransjen fram til der vi er i dag, og hvilke mulige konsekvenser og fallgruver det har medført i de fleste delene av et megleroppdrag. Mye av den nye teknologien har blitt introdusert i markedet uten at man kjenner alle konsekvenser. Dette har også utfordret et ikke tilpasset lovverk som henger etter utviklingen. Dette gjelder blant annet innen GDPR, markedsføring og selve utførelsen av megleroppdraget.

- Eiendomsmeglingsforetakene tar i bruk mange nye verktøy – og eksponeres for helt nye modeller - for å få solgt boliger i dag, sier Henrik Taubøll fra advokatfirmaet Haavind.

- Utfordringen med ny teknologi i eiendomsmeglingsbransjen blir også reflektert i Finanstilsynets prioriteringer for hva de skal ha fokus på når de ser bransjen i kortene i året som kommer. Eiendomsmeglerforetakene må dermed ha et bevisst forhold til konsekvenser om de skal ta i bruk ny teknologi.

Flere av de ledende aktørene i bransjen fremhevet dette og mange ledende aktører fikk vist hvordan slike modeller påvirker hverdagen i alt fra større boligutviklingsprosjekter til enkeltsalg av boliger.

- Rask utvikling

Dagen ble ledet av Cecilie Eide Knudsen, juridisk direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund. 

- Ny teknologi og løsninger er utrolig spennende for bransjen, og NEF har i lang tid hatt fokus på dette, primært gjennom proptech-kartet, sier Knudsen og legger til:

- Vi ser nå at utviklingen av ny verktøy skjer mye raskere enn før, hvilket stiller større krav til megler og meglerforetakene. Vi er derfor veldig glad for å kunne ha fokus på dette på Vårkonferansen.

Powered by Labrador CMS