SENTRALT: Området er sentralt plassert inntil Høvik togstasjon og like ved Høvik sentrum.

Far og sønn Mohn med storprosjekt i Bærum

Trond Mohn og sønnen Frederik Wilhelm Mohn er hovedaksjonærer i Høvik Stasjonsby AS, som vil bygge 213 boliger ved togstasjon i Bærum.

I september 2017 bestilte Arcasa Arkitekter oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE)i Bærum for Snoveien 17-19 m.fl.

– Området er sentralt plassert omtrent på Høvik togstasjon, opp mot broen og krysset Snoveien/Høviksvingen. Foreslått bebyggelse er organisert på en måte som skjermer for støy og åpner opp for mest mulig lys innfall fra vest. Opp mot krysset planlegges det næringsareal i form av forretning i sokkelen av bebyggelsen, skrev arkitektselskapet i hevendelsen til PBE hvor det ble skissert 240 nye boliger.

Siden 2017 er prosjektet bearbeidet, blant annet etter en rekke protester fra naboer, og arkitektselskapet sendte nylig inn et oppdatert planforslag. Det var Asker og Bærums Budstikke som først omtalte dette.

Samlet er prosjektet redusert med et bruksareal på 600 kvadratmeter, og antallet boliger har gått ned fra 220 til 213 boliger i denne siste runden.

– Vi mener med dette å ha imøtekommet alle innvendingene fra Planforum, og håper nå saken kan gå videre til første gangs behandling, skriver Arcasa Arkitekter i et brev til PBE.

Tiltakshaver er Snoveien 17-19 AS, som eies av Høvik Stasjonsby AS. I det sistnevnte selskapet er Trond Mohn og sønnen Frederik Wilhelm Mohn største aksjonærer med en eierpost på 25 prosent hver. Johan Chr. Borchgrevink med familie eier 15 prosent av selskapet. Borchgrevink eier en stor villaeiendom på tomten.

Powered by Labrador CMS