SAMLER PRIVAT OG OFFENTLIG SEKTOR: Den årlige konferansen Business Arena har fokus på by- og samfunnsutvikling.

Estate varmer opp til Arendalsuka

Skatt og sikkerhetspolitikk er blant temaene når Business Arena tar oppvarmingen til Arendalsuka i Oslo i slutten av mai.

Publisert Sist oppdatert

Det er under den årlige konferansen Business Arena, som finner sted på The Hub i Oslo den 30. mai, at Estate kunnskap nå forbereder eiendomsbransjen på Arendalsuka.

– Vi varmer opp til Arendalsuka med en programpost ledet av partner i First House, Håkon Borud. Her vil han lede oss gjennom noen interessante diskusjoner og perspektiver om hvorfor skatt og sikkerhetspolitikk er knyttet til utsiktene for norsk eiendomsbransje, sier leder Stein Ove Ødegård i Estate kunnskap.

Blant spørsmålene som skal reises, er:

* Vil en ny borgerlig regjering egentlig gjøre noe med skattenivået?

* Hva skjer med norsk eiendom når den blir attraktiv for utenlandske investorer, og hva med alle milliardene som er utflyttet som følge av eiendomsskatten?

* Hva med relasjonen til Russland, vet vi egentlig hva som eies av russiske interessenter i Norge, og hvordan forholder norske myndigheter seg til det?

— Vi inviterer både høyre - og venstresidepolitikere, samt representanter fra eiendomsbransjen til samtale, sier Ødegård.

Business Arena 2024 vil også ha temaet knutepunktutvikling, i samarbeid med Bane NOR Eiendom, hvor man blant annet diskuterer hvordan utvikling av eksisterende bygg og fortetting vil være viktig for å unngå nedbygging av verdifull natur. Business Arena tar også for seg hvordan temaene multietnisitet, integrering, eldrebølge og oppvekst spiller inn for en eiendomsbransje som må spille på lag med samfunnet.

Powered by Labrador CMS