Analyse:

VIL BYGGE VIDERE: Daglig leder Per Kumle i City Finansiering vil fortsette å bygge opp eiendomsporteføljen sentralt i Oslo og være opportunistisk utenfor Oslo.
VIL BYGGE VIDERE: Daglig leder Per Kumle i City Finansiering vil fortsette å bygge opp eiendomsporteføljen sentralt i Oslo og være opportunistisk utenfor Oslo.

360 mill. på bunnlinja – ser muligheter i usikkert marked

Etter et knallsterkt fjorår, ser daglig leder Per Kumle i City Finansiering muligheter i et marked hvor rentene har gått rett til værs.

Publisert Sist oppdatert

Det er gjennom City Finansiering at Kim Erla har bygd opp et eiendomskonsern som hadde eiendom for over 7 milliarder kroner ved årsskiftet. Driftsinntektene var 781,9 millioner kroner, mens driftsresultatet endte på 492,8 millioner. Etter skatt satt City Finansiering igjen med 359,4 millioner kroner i resultat.

– Vi hadde et godt år på driftssiden med høye leieinntekter, samtidig som vi hadde en justering av eiendomsverdiene. Vi har ikke hatt noen store salg i 2021, men jeg ønsker ikke å gå noe særlig inn i detaljene, sier daglig leder Per Kumle i City Finansiering til Estate Nyheter.

Han forteller at selskapet har en todelt strategi.

– Vi vil bygge opp porteføljen videre sentralt i Oslo. Vi sitter på mange gode eiendommer og plukker gjerne flere. Utenfor Oslo er vi mer opportunistiske. Der er det ikke nødvendigvis eiendommer vi skal eie i all evighet, vi blir mer transaksjonsorientert der, sier Kumle.

Han ser gode muligheter for tradisjonelle eiendomsselskaper som City Finansiering i lys av den seneste tidens renteøkninger.

– Vi er nok i en liten stillstand i markedet hvor kjøpere og selgere ser litt på hverandre og avventer hvem som skal vise hånden sin først. Dette har jeg vært med på flere ganger fra tiden min i Akershus Eiendom, og det kommer i gang igjen etter noen måneder. Det kan se ut som at vi kanskje har sett de høyeste prisene, men hvor stor justering vi får, er vanskelig å si. Det er fortsatt mye penger som skal inn i eiendom. Vi skal være aktivt med fremover, sier Erla.

Tidligere i år solgte City Finansiering Gullhaug Torg 4 til et NIAM-fond, og selskapet har svært komfortabel finansiell posisjon.

– Syndikatørene får trolig vanskeligheter med å regne hjem dealene, og da blir det litt mer spillerom for oss som har et evighetsperspektiv på eiendommene, sier Kumle.

Powered by Labrador CMS