KJØPER: Sonja Horn i Entra blar opp 13,55 milliarder kroner for Oslo Areal.
KJØPER: Sonja Horn i Entra blar opp 13,55 milliarder kroner for Oslo Areal.

Entra kjøper Oslo Areal

Entra har kjøpt Oslo Areal for 13,55 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer frem i en børsmelding fredag morgen. Kjøpesummen blir finansiert gjennom eksisterende og nye gjeldsfasiliteter.

Kjøpet innebærer at Entra sikrer seg 17 store kontoreiendommer og forsterker sin posisjon som et av Norges ledende eiendomsselskaper. 15 av eiendommene er i Oslo, mens to er i Sandvika. Oslo Areal har til sammen 220.000 kvadratmeter areal og et stort utviklingspotensial.

– Oslo Areal og Entra passer perfekt sammen, både med tanke på porteføljens beliggenhet og utviklingspotensial. Denne transaksjonen muliggjør ytterligere lønnsom vekst og økte aksjonærverdier fremover gjennom å utnytte vår sterke balanse, sier styreleder i Entra, Siri Hatlen.

Gjennom kjøpet av Oslo Areal styrker Entra sin markedsposisjon i Oslo-området ytterligere.

– Oslo Areal er et veldrevet eiendomsselskap med attraktive kontoreiendommer på sentrale kommunikasjonsknutepunkter der Entra allerede har en tung tilstedeværelse. På mange måter er Oslo Areal en mindre versjon av Entra. Sammen med Entras eksisterende portefølje ser vi en rekke muligheter for å bidra med god byutvikling og ytterligere forsterke vårt kundetilbud, sier Sonja Horn, administrerende direktør i Entra.

Gjensidige har vært en langsiktig eier av Oslo Areal siden 2005, og har fra 2015 eid selskapet sammen med AMF.

– Vi er svært fornøyde med å komme til enighet med Entra som kjøper av Oslo Areal. Vi er overbeviste om at dette vil gi ytterligere rom for Oslo Areals strategiske utvikling, sier administrerende direktør i Gjensidige Forsikring, Helge Leiro Baastad.

Pangea Property Partners har vært finansiell transaksjonsrådgiver for Entra, Advokatfirmaet Schjødt har vært juridisk rådgiver og Ernst & Young har vært finansiell due diligence rådgiver for Entra. Thommessen har vært juridisk rådgiver for selgerne Gjensidige og AMF, mens DNB Markets har vært finansiell rådgiver.

Powered by Labrador CMS