Annonsørinnhold

Energiutsikter for byggsektoren: Dette kan du som byggeier gjøre

Sprengt kapasitet i strømnettet, høye energipriser og en fortsatt elektrifisering av kjøretøyflåten, bærer bud om at alle bygningseiere må gjøre det de kan for å redusere energiforbruket.

Omstillingen til et fornybart samfunn kommer ikke uten utfordringer. Kapasiteten til kraftnettet utfordres for eksempel når nye kilder til strøm, som sol- og vindparker, knyttes til eksisterende infrastruktur.

Dette fordi nettet vi har i dag ikke er bygget for å ta imot og fordele all den nye kraften vi må produsere. Samtidig er det enormt dyrt å ruste opp kraftnettet vi har i dag. Det er her du som byggeier kommer inn. For det finnes løsninger som gjør at du håndtere høye strømpriser her og nå, gjøre bygget ditt grønnere, og samtidig redusere belastningen på kraftnettet.

Energien må jobbe smartere, ikke hardere

Mange bedrifter investerer i systemer for å håndtere energibruken. Dette fjerner noe av det menneskelige elementet fra energistyring. Vi lar algoritmer og smart teknologi foreta de beste valgene for oss i sanntid. Å håndtere energi på denne måten frigjør tid og fører til kostnadsbesparelser.

Tilnærmingen med bygninger som et mikrokraftverk, et konsept kjent som Building-as-a-Grid, kombinerer programvare med fornybar energiproduksjon, energilagring og elbil-lading. Programvare for bygningsenergistyring for å redusere topper i energietterspørselen og maksimere kostnadsbesparelser, vil lære seg brukermønstre og gi ytterligere forbedringer over tid.

Med andre ord - det finnes løsninger som gjør at du håndtere høye strømpriser her og nå, gjør bygget ditt grønnere, og samtidig redusere belastningen på kraftnettet.

Ønsker du å vite mer? Kontakt oss

Eaton er en energistyringsbedrift som ble grunnlagt i 1911, og markerer sitt 100-årsjubileum som notert på New York Stock Exchange. I 2022 rapporterte vi inntekter på 20,8 milliarder dollar, og betjener kunder i mer enn 170 land.
Powered by Labrador CMS