SATSER: Jørn Are Skjelvan hoppet av toppjobben i DNB Eiendom Nybygg for å starte for seg selv.
SATSER: Jørn Are Skjelvan hoppet av toppjobben i DNB Eiendom Nybygg for å starte for seg selv.

DNB Eiendom-topp starter rådgivningsselskap

Den tidligere DNB-eiendom-toppen Jørn Are Skjelvan starter et nytt rådgivningsselskap som skal spesialisere seg på datadrevet kundeinnsikt.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha ledet DNB Eiendom Nybygg, har Jørn Are Skjelvan nå startet opp for seg selv med sitt rådgivningsselskap Kvaler. Der vil han tilby datadrevne, kundeorienterte tjenester for boligutviklere.

– Vi ser et åpenbart og stadig økende behov blant boligutviklere for mer strukturert datafangst kombinert med inngående markedsinnsikt. Det er her vårt selskap kommer inn. De som ikke jobber datadrevet i 2021, vil tape i konkurransen fremover, sier Jørn Are Skjelvan.

I DNB Eiendom ledet Jørn Are Skjelvan alle nybyggerkontorene i Norge, med årlig salg av ca. 2000 nye boliger. Skjelvan har 20 års fartstid i boligbransjen og har jobbet med mange store boligprosjekter.

– Mange boligutviklere opplever i dag at de ikke får det de trenger blant dagens prosjektmeglere. Kvaliteten varierer stort fra område til område. For å kunne gjøre treffsikre markedsvurderinger av prosjekter, trengs det grundige analyser og prisanbefalinger, sier Skjelvan.

Hans nye selskap Kvaler har utviklet egne dataverktøy som sammen med annen markedsinnsikt skal hjelpe boligutviklere før en salgsstart, enten med å vurdere et potensielt boligprosjekt, utviklingseiendom eller de vil ha en second opinion før salgsstarten.

Selskapet startet først opp i januar 2021, men har allerede flere kunder som har inngått avtaler om langsiktig samarbeid.

– Vi opplever stor etterspørsel etter denne typen tjenester. Oppdragene nå er primært ulike markedsvurderinger og prosjektledelse inne marked/konseptualisering. Målet er å bygge boliger folk vil ha til en pris de kan betale, og det mest tilfredsstillende er å nå kunden med akkurat det produktet de ser etter, etter å ha gjort omfattende markedsundersøkelser, sier Jørn Are Skjelvan, som også har nasjonale ambisjoner.

Han startet Kvaler for å bygge opp et fremtidsrettet rådgivningsselskap innen boligprosjekter.

– Utbyggerne med en sterk datadrevet og kundeorientert tilnærming, vil være de som både er mest lønnsomme og ha de mest attraktive prosjektene i tiden som kommer, sier Skjelvan.

Powered by Labrador CMS