Tech:

FORENKLET PROSESS: Samarbeidet mellom Norkarts e-torg og Archicad gjøre at du kan få georeferert inn all 2D- og 3D-data direkte fra e-torget og få opp en korrekt 3D-modell.
FORENKLET PROSESS: Samarbeidet mellom Norkarts e-torg og Archicad gjøre at du kan få georeferert inn all 2D- og 3D-data direkte fra e-torget og få opp en korrekt 3D-modell.

Dette skal forenkle prosessen fra 2D-kartdata til 3D-modell

I samarbeid med Norkart har Nordic BIM Group utviklet en kobling mellom Norkarts e-torg og Archicad. Hensikten er å automatisere og forenkle prosessen fra 2D-kartdata til 3D-modell.

Publisert

Det nye tillegget er skreddersydd for å behandle Norkarts underlag og gjør det mulig for brukeren å automatisk generere all kartdata i 2D og 3D direkte i Archicad, uten bruk av andre programvarer.

Norkart add-on er i tråd med Nordic BIM Group sin strategi når det kommer til å lansere nye løsninger som forenkler hverdagen til våre norske kunder.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått på plass denne funksjonaliteten og vi regner med at den vil bli tatt godt imot av markedet. Det at vi får på en enkel måte georeferert inn all 2D- og 3D-data direkte fra e-torget forenkler prosessen for våre kunder for å få opp en korrekt 3D-modell, uten bruk av ekstra verktøy, sier Gaute Holm, senior løsningsrådgiver BIM i Nordic BIM Group Norge.

Enklere prosess

Den nye integrasjonen vil gi brukerne et bedre prosjekteringsgrunnlag, samt gjøre det enklere å visualisere prosjekter og vise faktiske konsekvenser av tiltaket. Løsningen er et resultat av et tett og godt samarbeid med Norkart.

– Med egen Norkart-meny og nettbutikk for kart og 3D, vil Archicad-brukere nå få en enklere hverdag når det kommer til modellering av eksisterende situasjon. Med automatisk utklipp av kartdata, hurtig leveranse og tilpasset import i Archicad, vil arkitekten i løpet av kort tid, og med få trykk ha et redigerbart terreng, detaljerte bygg, vegetasjon, masse kartobjekter i både 2D og 3D klar til bruk, sier Jan Erik Domaas, forretningsutvikler i Norkart.

Det nye tillegget er kompatibelt med Archicad versjon 24 og 25 på både Mac og Windows.

Powered by Labrador CMS