Tech:

CES 2022: Fra standen til Airthings i Las Vegas, hvor de introduserer nye produkter.

Airthings lanserer i Las Vegas

Proptech-selskap Airthings åpnet teknologieventet CES 2022 i Las Vegas ved å vise frem to nye produkter.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er glade for å kunne starte CES 2022 med å introdusere flere nye produkter til View-serien, i tillegg til allerede populære View Plus. View-serien gir den mest nøyaktige overvåkningen av inneklimaet, samtidig som produktene er smarte, enkle og intuitive i bruk. Ved hjelp av avanserte analyser og smarte varsler kan alle nå få tilgang til den viktigste informasjonen om luftkvaliteten hjemme, på arbeidsplassen eller et hvilket som helst annet innemiljø, sier Øyvind Birkenes, administrerende direktør i norske Airthings, som er notert på Euronext Growth.

Birkenes påpeker at vi lever i en tid der luftkvalitet er en reell trussel mot folks helse og velvære over hele verden.

– Den beste måten å bekjempe dette på er gjennom innsikt og informasjon som gir oss mulighet for å gjøre små, men viktige endringer i hverdagen og livet. Vi håper at de som blir kjent med den nye View-serien vil få økt innsikt, trygghet og kunnskap om hva som finnes i luften de puster inn, fremhever han.

God timing

Ifølge Verdens helseorganisasjon puster 9 av 10 personer inn usunn luft regelmessig. Radon er fortsatt en betydelig helsetrussel.

– Bare i Norge anslås det årlig å være 300 lungekreftdødsfall relatert til radon. Hjemmekontor og hjemmeundervisning er blitt stadig vanligere på grunn av koronapandemien og folk tilbringer nå i gjennomsnitt over 90 prosent av tiden sin innendørs. Pandemien kan få stor betydning, men det har også spredningen av skogbranner på vestkysten av USA, samt den omfattende økningen av luftforurensning i urbane omgivelser, noe som betyr at det fortsetter å dukke opp nye helse- og miljøbekymringer tilknyttet luften vi puster inn, forteller Birkenes og understreker at disse usynlige, luftbårne fiendene herjer ofte fritt i våre daglige omgivelser uten at vi oppdager dem.

Nytt samarbeid

Airthing har også inngått et samarbeid med BioZone, hvor sistnevnte renser luften som måles av Airthings. Sammen har de utviklet et speedometer – kundeskjermer som overfor kunder og ansatte dokumenterer luftkvaliteten i lokalene. Meny Borre er én av to piloter i Vestfold.

– Slik situasjonen er nå er det ekstra viktig å ha et godt inneklima. Vi vet at korona smitter i luften. Med god luftkvalitet og overvåkning er sjansen mindre for å bli smittet. Hos oss har vi satt inn luftrensere, målere og en storskjerm i butikken, som viser at vi har et godt inneklima. Det er en trygghet for kundene, forteller kjøpmann Fredrik Hallenstvedt ved Meny Borre.

– Hvordan skal folk vite om luften er dårlig? Vi drikker ikke vann som er skittent, men hva med luften vi puster? Den ser vi ikke. Derfor er det viktig å måle, som vi ser at flere land nå innfører som obligatorisk, sier Kenneth Ervik, daglig leder av BioZone Norge.

Han er klar i sin tale: – Å måle luftkvaliteten jevnlig er eneste veien å gå for å vite hva som er i luften du puster, for et sunnere og mer komfortabelt inneklima. Og det må dokumenteres. Vi tilbringer i gjennomsnitt over 90 prosent av tiden i innendørsmiljøer. Da er det helt logisk å vite hva man puster inn.

Powered by Labrador CMS