Aktuelt:

STEVNER VIDERE: - Veien videre blir i hovedsak som Solon har tenkt, sier Andreas Martinussen, administrerende direktør i Solon Eiendom, etter at svenske SBB nå sluker hele selskapet. Click to add image caption

- Dette er første del av eventyrreisen

Andreas Martinussen, administrerende direktør i Solon Eiendom, er klar på hvorfor svenske SBB valgte å gå for det norske eiendomsselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag morgen blir det kjent at SBB har inngått en avtale om å kjøpe 51,1 millioner aksjer i Solon Eiendom. Den samlede kjøpesummen er 2,25 milliarder kroner, noe som tilsvarer 44,08 kroner per Solon-aksje.

Etter transaksjonen får SBB en eierandel på 83,36 prosent av aksjene og stemmene i Solon Eiendom. Kjøpet av aksjer gjør at SBB vil legge inn et bud på alle de utestående aksjene i Solon Eiendom. Budet vil være tilsvarende den høyeste kursen SBB har kjøpt aksjer på de siste seks månedene.

Andreas Martinussen, administrerende direktør i Solon Eiendom, kommenterer utviklingen slik:

- Første del av eventyrreisen er nå kronet på en utrolig fin måte, med en fin avløsning for de fire gamle hovedaksjonærene som har vært med oss lenge, sier Martinussen til Estate Nyheter.

Med «de gamle hovedaksjonærene» sikter Martinussen til investor Runar Vatne, styreleder og gründer Simen Thorsen, investor Tore Aksel Voldberg og UNION-sjef Øystein Landvik. Vatne selger alle sine aksjer for rundt 750 millioner kroner, Thorsen gjør det samme og mottar 650 millioner kroner. Voldberg får 550 millioner kroner for sin aksjepost, mens Landvik sitter igjen med om lag 290 millioner kroner.

Arctic Securities og Advokatfirmaet Thommessen er hyret inn som henholdsvis finansiell rådgiver og juridisk rådgiver for SBB. ABG Sundal Collier og Advokatfirmaet Schjødt bistår Vatne, Thorsen, Voldberg og Landvik.

- Samtidig markerer dette starten på del to av Solon-reisen, fortsetter Martinussen.

- Blir veien videre annerledes nå?

- Veien videre blir i hovedsak som Solon har tenkt uansett, og det er å fortsette å bygge selskapet videre i volum og fortsatt ha det samme kjernefokuset på de største byene. Vi skal satse på de beste beliggenhetene, vi skal bygge kvalitetsboliger og vi skal ha særlig vekt på bærekraft og god arkitektur.

Martinussen røper at nettopp disse kjerneverdiene er årsaken til at SBB-sjef Ilija Batljan ønsket Solon.

- Det har vært utslagsgivende. Ilija har vært klar på det har vært dette som har fascinert ham, sier Martinussen.

- Hvordan tenker du at boligmarkedet vil utvikle seg fremover?

- Jeg tror at de viktigste makrotrendene for boligmarkedet fremover er demografien, ved at det blir stadig flere eldre mennesker, dette vil forsterkes ytterligere. Dernest at urbaniseringen fortsetter. Vi trekkes mot de største byene. Til sist tror jeg bolig blir stadig viktigere for menneskets identitet. Med det mener jeg at flere og flere blir opptatt av unike og gode boliger.

Martinussen ønsker ikke å begi seg ut på noen spådommer om boligprisutviklingen, men sier han tror på et «roligere boligmarked» i tiden fremover.

- Det fine med det er at kjøperne blir mer selektive, legger han til.

- Tilgangen på gode tomter og reguleringstid er det vanskelig å gjøre noe med?

- Det kommet til å dukke opp mange gode tomtemuligheter. Reguleringsprosessen og tiden det tar må man bare forholde seg til. Det samme gjelder kostnadene på materialer og råvarer, som jo har steget det mye det siste året. Men her tror vi på en normalisering i løpet av våren 2022, avslutter Andreas Martinussen.

Powered by Labrador CMS