VEKST: Solfrid Skilbrigt er ikke i tvil om at lokalene i Posthuset har vært en medvirkende årsak til selskapets vekst.

Denne HR-sjefen kan vise til Oslos flotteste utsikt – se video

– Jeg tror utsikten gjør noe med folk, sier HR-direktør Solfrid Skilbrigt i Sopra Steria – en av landets mest attraktive arbeidsgivere.

Publisert Sist oppdatert

I en markedsoppdatering i februar skrev Akershus Eiendom at kontorets beliggenhet blir stadig viktigere, både av hensyn til rekruttering og for å sitte tettere på kundene. Selskapets flyttemønsteranalyse for 2022 viser at hele 89 prosent av bedriftene som allerede hadde kontorer i Oslo sentrum, valgte å kun flytte innad i sentrumsområdet.

Dette er rekordhøyt, og rundt 15 prosent høyere enn snittet de foregående 5 årene.

– I tillegg fant vi at hele 42 prosent av bedriftene i vestaksen som skulle flytte på seg, valgte å flytte inn til sentrum. Det ser altså ut at etterspørselen etter kontorarealer i Oslo sentrum har styrket seg på bekostning av andre nærliggende områder, heter det i oppdateringen fra Akershus Eiendom, som venter at etterspørselen etter kontorlokaler i sentrum vil holde seg sterk også i tiden som kommer, og at kontorledigheten i sentrum derfor vil holde seg.

Attraktiv arbeidsgiver

En bedrift som har vært lokalisert i Oslo sentrum lang tid, og som stadig havner på listene over landets mest attraktive arbeidsgivere, er Sopra Steria. Selskapet promoverer seg som Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft.

Når vi ankommer 25. etasje i Posthuset for å møte selskapets HR-direktør Solfrid Skilbrigt, er det som å være turist egen by. Utsikten mot Oslofjorden er formidabel denne skyfrie dagen. Selv Skilbrigt, som har jobbet i Sopra Steria i nesten 20 år, tenker «wow, så fint vi har der her» når hun ankommer lokalene.

– Jeg tror utsikten gjør noe med folk, sier hun.

Selskapet flyttet til Posthuset, kanskje mest kjent som Postgirobygget, i 2004. På dette tidspunktet var drøyt 200 ansatte i selskapet. Siden har det vært en rakettvekst til dagens ca. 3.000 medarbeidere fordelt på Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen, Tromsø, Drammen, Hamar, Fredrikstad og Kristiansand. I Posthuset leier selskapet nå flere etasjer, deriblant de fire øverste, som er forbundet med en intern trapp.

Skilbrigt er ikke i tvil om at lokalene i Posthuset har vært en medvirkende årsak til selskapets vekst.

Ser ned på Oslo Plaza

– Det var et veldig bevisst valg da selskapet, som da var Bull og ble kjøpt opp av Steria, flyttet fra Helsfyr til Posthuset. Det skulle være et enkelt sted for konsulentene våre å komme til. De er mye ute hos kundene, men samtidig er det viktig å ha et sted å holde til, sier hun.

De spektakulære lokalene, hvor man blant annet kan se ned på Radisson Blu Plaza Hotel, blir også brukt til rekrutteringer og eventer.

– Det har en stor verdi at folk som kommer hit, får se hvor fint vi har det.

Unge trives i byen

Hvordan tror du selskapets utvikling hadde blitt hvis det fremdeles var lokalisert på Helsfyr?

– Det er vanskelig å si, men jeg tror det var riktig å flytte hit. Vi ansetter mange unge, og de trives i byen med alt den har å tilby. De unge ønsker å bo og jobbe i Oslo sentrum, svarer hun.

Da selskapet holdt til på Helsfyr, bodde mange i Lillestrøm. Med lokalisering rett ved Norges største kollektivknutepunkt, Oslo S, er det et mye større nedslagsfelt.

– Det er enkelt å komme hit, uansett hvor du bor, sier Skilbrigt.

Alle finner seg en plass

Hun forteller at det sjelden er fullt i lokalene, kanskje bortsett fra august, når opp mot 300 nyutdannede og nyansatte personer kommer på jobb.

– Alle finner seg en plass, og noen dager er det ikke så mange her. Jeg trodde kanskje at fredag ville være en dag med få ansatte på jobb, men det har vist seg at mange legger sosiale eventer til denne dagen, sier hun.

De ansatte i Sopra Steria har en fleksibel arbeidsdag. Når de ikke er ute hos kundene, kan de velge når de vil være «på kontoret» eller ha hjemmekontor.

Pusset opp under pandemien

– Etter pandemien er det nok flere som jobber hjemmefra. Det er ingen som stiller spørsmål ved hvor de ansatte jobber fra, så lenge de gjør jobben sin.

Sopra Steria har tegnet en ny 10 års kontrakt for lokalene i Posthuset.

– Vi pusset opp lokalene under pandemien. I forkant gjorde vi en vurdering, og vurderte flere lokasjoner – både i Oslo sentrum og mindre sentralt. Vi kom frem til at vi ville bli i sentrum. Lokalene i Posthuset er dessuten blitt en del av identiteten vår, sier Skilbrigt.

Oslos beste kontorutsikt

Takterrassen er ikke bare et kapittel for seg selv; den gir noe av den samme følelse som å stå på toppen av Empire State Building. For alle andre som måtte finne på å skryte på seg Oslos beste utsikt: Glem det!

De ansatte i bygget kan spise lunsj på takterrassen i sommerhalvåret. I tillegg kan den brukes til eventer, og blant de mer høytsvevende var da de hadde en visning av den norske filmen «Skjelvet» på takterrassen. For dem som ikke husker eller har sett filmen; Posthuset – med Sopra Steria-logoen på taket – velter mot Oslo Plaza.

– Det var god stemning da filmen ble vist, beroliger HR-direktøren.

Powered by Labrador CMS