NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen og Johan Arnt Vatnan – styreleder i NRKs prosjektstyre for arbeidet med nytt hovedkontor.

Kringkastingssjefen håper på innflytting i 2028

– Jeg er optimist, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen om planen for NRKs nye hovedkontor på Ensjø. Nå jakter rikskringkasteren prosjektleder, som de mener får en «once in a lifetime»-mulighet.

Publisert Sist oppdatert

I mars i fjor bestilte Afry Norway oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Ensjøveien 3-7, hvor NRKs fremtidige hovedkontor skal bygges. Status per i dag er at PBE har mottatt forslag til planprogram etter offentlig ettersyn, og fremdriftsplanen legger opp til politisk behandling høsten 2025.

– Ambisjonen er at NRK kan flytte til Ensjø i 2028. Jeg er optimist med hensyn til fremdriften, sier kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen.

Estate Nyheter møter Fürst Haugen og Johan Arnt Vatnan – engasjert som styreleder i NRKs prosjektstyre for arbeidet med nytt hovedkontor – i Ensjøveien 7. Der skal de etablere et visningssenter, som blir en viktig del av medvirkningsprosessen.

– Vi har ambisjoner om å bli en god nabo, og bidra positivt til utviklingen av Ensjø. I tillegg til at bygget skal fremstå som åpent og tilgjengelig, må sikkerheten ivaretas. Samtidig skal det bli et bærekraftig og fleksibelt bygg. Det skal oppføres med et 200-års perspektiv, sier Fürst Haugen.

Planforslaget for Ensjøveien 3-7 legger opp til en bygningsmasse med et bruksareal på 50.000 kvadratmeter, og denne skal huse et par tusen av NRKs ansatte. Disse tilhører ca. 200 forskjellige yrkesgrupper.

– Flytting til et nytt bygg er ikke et mål i seg selv, men et middel for at vi skal løse samfunnsoppdraget også for kommende generasjoner. Det nye bygget skal gjøre det lettere å møtes og samarbeide på tvers, sier hun.

– Og så er det jo sånn at vi flytter fra Marienlyst til Ensjø uten noe nye økonomiske bevilgninger. Vi har solgt på Marienlyst, og føler oss trygge på at den nye eieren vil utvikle dette område på en god måte, samtidig som bevaringsverdige bygg blir godt ivaretatt. I tillegg skal vi utvikle eiendommen på Ensjø, derfor blir dette vinn-vinn for byen, mener kringkastingssjefen.

Hun er glad for å ha fått på plass Johan Arnt Vatnan som styreleder i NRKs prosjektstyre. Tidligere har han blant annet vært direktør i Nye veier, og er nå innleid av Statsbygg som prosjektdirektør for NTNUs campus-prosjekt i Trondheim. En av Vatnans første oppgaver blir å være med på rekrutteringen av en prosjektdirektør med byggherrekompetanse og erfaring fra store komplekse byggeprosjekter.

På spørsmål om hvorfor de vil ansatte fremfor å leie inn en ekstern ressurs til å lede byggingen av det nye mediehuset, svarer Vatnan at det er viktig å få opp en prosjektorganisasjon som står i stil med det NRK ønsker å oppnå på Ensjø-tomten, Normannsløkka.

– Det er viktig at vi får på plass en prosjektdirektør nå, og ikke senere i prosessen. Vi tenker også at dette er en «once in a lifetime»-mulighet for rette vedkommende. Vi tror denne oppgaven er så attraktiv, at det blir en god søkermasse, sier Vatnan.

Powered by Labrador CMS