Bolig:

GOD SALGSSTART: Mens flere aktører utsetter boligprosjekter, har Nordr-sjefen Anderas Martinussen hatt to salgsstarter med gode resultater.
GOD SALGSSTART: Mens flere aktører utsetter boligprosjekter, har Nordr-sjefen Anderas Martinussen hatt to salgsstarter med gode resultater.

– De beste prosjektene selger uansett

Da Nordr la ut to prosjekter for salg i Bergen og Oslo den første uken i november, ble henholdsvis 47 og 41 prosent av boligene solgt.

Publisert

– Dette er i tråd med det vi har trodd hele veien. De beste prosjektene med gode beliggenheter og tydelig profil selger uansett, sier konsernsjef i Nordr, Andreas Martinussen.

Mens flere boligutviklere melder om tungt salg, har Nordrs slipp av 101 leiligheter i Grønnvollkvartalet på Helsfyr i Oslo gått unna i markedet. Da salgsstarten var unnaggjort, hadde Nordr solgt 43 av leilighetene. På Storetvedt i Bergen ble 17 av 36 enheter solgt.

– Vi har vært spente på miksen i kjøpergruppen, og vi kan heldigvis slå fast at vi ser at både de klassiske investorene som ønsker å satse på mulig utleie og de som skal bo selv i attraktive boligprosjekter har brukt anledningen til å kjøpe på salgsstart. Dermed har vi solgt både toppleiligheter og de billigste 2-romsene. – vi tror også at vi lykkes med å stase på en tydelig profil rundt vår satsing på bærekraftige boligprosjekter, sier Martinussen.

Høye entreprisekostnader har bidratt til at mange boligprosjekter er blitt utsatt. Det har ført til at det nå er få regulerte boliger som er klare for salg.

– Vi mener at markedet er blitt snakket ned av media. Det er et desperat behov for fler boliger i de største byene. Samtidig ser vi at lav boligbygging over flere år, og historisk lav igangsetting av nye boliger i 2022 har sikret oss svært gode salgsstarter både i Bergen og Oslo, sier Martinussen.

Etter at Nordr ble skilt ut fra Veidekke for to år siden og fikk inn Fredensborg, Norwegian Property og Union Realkapital som nye eiere, har selskapet økt antall boliger i produksjon fra 1.500 til 2.500.

– Det har vært en fin reise takket være mange flinke ansatte, og vi ser at vi lykkes godt med utviklingen av selskapet, sier Martinussen.

Powered by Labrador CMS