Tech:

FORNØYD: Ian Holmgaard, Group CEO i Esoft, og COO Espen Torhaug i Inviso gleder seg til fortsettelsen etter Esofts kjøp av Inviso.

Dansker kjøper boligfotospesialisten Inviso

Dansk Esoft Group har kjøpt Inviso og samler nå over 1.000 ansatte i Norge, Danmark, Sverige og Vietnam.

Publisert

Før sommeren kjøpte boligfoto-spesialisten Inviso opp Nord-Norges største aktør innen boligfoto, Sikt. Nå er det Invisos tur til å bli kjøpt opp. Danske Esoft, som har en av verdens største og mest komplette portefølje av produkter til visuell markedsføring for eiendomsmarkedet, går inngått avtale om kjøp av Inviso.

- Det er ikke et selvstendig poeng å være størst men det gir oss en større konkurransekraft som vi ikke tidligere har hatt, sier Espen Torhaug som er operativ leder i Inviso. Våre felles verdier med Esoft handler om lidenskap til jobben, en høy grad av innovasjon, solid troverdighet og det å strekke seg litt lenger og ha tydelige ambisjoner! Hvis vi skal utvikle oss som selskap, og som mennesker, må vi ha med oss et lag som naturlig eier denne drivkraften og som evner å skape resultater av den. Vi har et ansvar overfor våre kunder og vårt godt etablerte marked i Norge samtidig som vi trenger en solid skalerbarhet til å vokse inn i nye gryende markeder både her hjemme og ute i Europa.

Kvalitetssjef Stig Flø i Inviso mener markedet vil merke oppkjøpet på flere måter

– Kamera- og software-teknologien har utviklet seg enormt de siste årene og nå er vi i gang med en type AI-redigering som vil revolusjonere deler av industrien, forteller Flø.

– Forutsigbar og pålitelig produksjon har alltid vært et tema i bransjens over 20 år lange historie. Vi er stolte av å være den som skal sette den nye bransjestandarden. På dette feltet vil Inviso og Esoft være blant verdens aller fremste. I tiden fremover vil vi kunne være "den lille" som gir skreddersydde løsninger for hver enkelt megler men også "den store" som kan ta unna en stor produksjon, fortsetter Flø.

Inviso har vært i markedet siden 2004. Esoft etablerte seg enda tidligere i Danmark og har samme type virksomhet som Inviso både i Danmark og Sverige. Esofts konsernsjef, Ian Holmgaard, gleder seg over oppkjøpet og sier at Inviso passer utmerket sammen med Esoft, både strategisk og kommersiellt.

– Inviso er en perfekt match for oss. Vi har jobbet sammen med Inviso på strategisk nivå i mer enn 10 år og med deres markedsposisjon, landsdekkende team av fotografer og frilansere og sin ambisiøse ledergruppe, anser vi Inviso som den beste norske aktøren til å utvikle bransjen videre.

Oppkjøpet av Inviso er et viktig element i en nøye planlagt vekststrategi som Esoft har utviklet sammen med sin nye eier, PE selskapet Polaris.

– Oppkjøpet handler om å konsolidere det nordiske retail-markedet og dermed vår ambisjon om å skape en nordisk markedsleder, forteller partner Rune Lillie Gornitzka i Polaris.

Powered by Labrador CMS