NINA HAGE: Konserndirektør i Bulk Industrial Real Estate.

Portrettet: Kompani Hage

Konserndirektør Nina Hage i Bulk Industrial Real Estate ville egentlig bli politi, men faren sa at hun hadde så høyt personlig forbruk, at hun burde velge noe annet.

Publisert

– Jeg har vært utrolig heldig, og fått mange muligheter. Folk har trodd på meg og heiet på meg, sier Nina Hage.

Hennes første befatning med eiendomsbransjen var det første studieåret på Norges Markedshøyskole, da hun var visningsassistent hos Sem & Johnsen. Hun kjørte rundt med skilt og prospekter, og ofte hendte det at megleren ikke var til stede på visningen, derfor forberedte hun seg godt for å kunne svare på spørsmålene fra de potensielle kjøperne.

Student og meglerassistent

– Det var kjempemorsomt i tillegg til at det ga gode inntekter i studietiden. Jeg kjøpte meg en blå Golf for å komme meg raskt rundt på visningene. Det siste året på skolen jobbet jeg som visningsassistent og meglerassistent for Nordvik & Partners. Det var ikke så strenge regler for å megle den gangen, forteller hun.

Den opprinnelige drømmen var å bli politi, men da hun skulle ta det endelige skolevalget, fikk hun klar beskjed fra sin far, som vokste opp i Utvik på Vestlandet, og som i Oslo fikk en politikarriere blant annet som livvakt for Kong Olav og senere inspektør på Grønland politistasjon: «Gløym det. Du har eit altfor høgt personleg forbruk. Du må gjere noko anna.»

Holder tempoet oppe

Og slik ble det, for nå har hun tatt i mot oss på hovedkontoret til Bulk-konsernet i et Torstein Tvenge-eid bygg rett ved Skøyen stasjon. Hage har vært konserndirektør i Bulk Industrial Real Estate siden august 2021.

STAKK PÅ EKSPEDISJON: – Jeg snek meg ved flere anledninger ut av barnehagen, og duret rundt på ekspedisjon på Akershus festning på egenhånd.

– Da muligheten kom, kunne jeg ikke la den gå fra meg. Bulk er et fantastisk selskap med en sterk gründer og masse flinke folk. I tillegg er det stort fokus på bærekraft, noe jeg er veldig opptatt av, sier hun.

I fjor høst flyttet Bulk-gründer Peder Nærbø til Florida for å jakte på forretningsmuligheter for Bulk.

– Peder er en inspirerende og morsom fyr, som tar vare på laget og holder tempoet oppe. Gründerånden er i DNAet til Bulk, og verdiene til Peder har vi med oss og optimaliserer på best mulig måte.

Er opportunistiske

Mens Nærbø er styreleder, leder Hage forretningsområdet hvor eiendomsmassen ligger. Selskapet har i skrivende stund 22 eiendommer med 48 leietakere og en eiendomsverdi på 5 milliarder kroner. I tillegg kommer en tomtebank på ca. 1.500 mål hvor 900.000 kvadratmeter er regulert.

Fra 2007 og frem til i dag har Bulk oppført en bygningsmasse på 500.000 kvadratmeter. Mange av byggene er solgt, men i det siste har det vært en dreining mot langsiktig utleie.

– Vi skal fortsatt være ledende på å oppføre bærekraftige logistikkbygg. Samtidig er vi opportunistiske.

Onkel hadde innflytelse

Hage forteller at hennes onkel på morssiden har vært en sterkt medvirkende faktor til at hun havnet i eiendomsbransjen. Han var lidenskapelig opptatt av kunst, kultur og arkitektur, og tok henne ofte med til utstillinger og bygg i både inn- og utland. Ett av de faste utfluktsmålene var Akershus festning, hvor hun også gikk i barnehagen, som tidligere var lokalisert der.

– Jeg snek meg ved flere anledninger ut av barnehagen, og duret rundt på ekspedisjon på festningen på egenhånd. Dette er en av Norges fineste eiendommer med både kunst, kultur, bevaring og historie; her finnes alt fra fangehull til kirke, fastslår Hage.

På ungdomsskolen hadde hun også arbeidsuke på politiets rytteravdeling på Akershus festning.

Fikk egen hest som 10-åring

Hage er oppvokst på Skullerud i Oslo sydøst, og hadde sin egen hest fra hun var 10 til 14 år. I denne tiden ble det mange rideturer i Østmarka. Rune Birkeland i det Bergen-baserte eiendomsselskapet Zurhaar & Rubb har tidligere uttalt til Estate Magasin at de som får ansvaret for en hest i ung alder, blir gode ledere.

– Det tror jeg på – du har et stort ansvar. Du må komme deg tidlig opp om morgenen for å stelle og fôre hesten. Hvis du har litt vondt i halsen, går du likevel til stallen og på skolen etterpå.

– Jeg har alltid vært veldig aktiv, og som attpåklatt med en ni år eldre bror, fikk jeg nøkkel rundt halsen og mye frihet til å utforske Skullerud og marka, forteller hun.

PÅ RANCH Nina Hage jobbet tre måneder på en ranch i Arizona etter studiene på BI

Etter studiene på BI jobbet hun også tre måneder på en ranch i Tucson, Arizona.

– Helt fra jeg var liten hadde jeg en drøm om å gå i cowboystøvler og cowboyhatt og være på en ranch med hester. Dette var en dude ranch som innebærer at de tar i mot gjester. I tillegg drev kona på ranchen med rodeo, og jeg fikk være med rundt på disse arrangementene.

Dro i forsvaret

Da hun gikk i fjerde klasse på barneskolen, var hennes bror på befalsskole i Forsvaret, og under en åpen familiedag på Hvalsmoen, bestemte hun seg: «Jeg skal i Forsvaret».

Etter siste året på Oslo Handelsgym dro hun i Forsvaret. Først var hun i kavaleriet på Rena, og deretter ett år i Hærens Forsyningskommando, før hun meldte seg til Nato-tjeneste i Bosnia, nærmere bestemt som 12,7-skytter på pansret kjøretøy (Sisu) i geværkompani.

– Dette var jo en fredsbevarende styrke, og jeg kom

til Bosnia i 1999 og var med på å patruljere rundt Vi hadde mye dialog med lokalbefolkningen, og det var spennende å bli kjent med kulturen. Vi hadde også dialog med styrker fra andre land, og jeg husker spesielt godt da jeg mot slutten av tjenesten var med på overleveringen til amerikanerne, da den norske styrken ble flyttet til Kosovo. Vi følte et eierskap til områdene, og var opptatt av at det skulle bli et bra grensesnitt, samt at befolkningen ble godt ivaretatt.

Ledelsesmotivet ble tent

I det siste har det versert flere saker i mediene der kvinner har opplevd trakassering og overgrep i Forsvaret. Hvordan opplevde du å være der?

– Jeg opplevde ikke noe negativt; jeg er bare blitt heiet på og behandlet som en av gutta. Når det er sagt, er det viktig at Forsvaret tar tak i dette.

– Jeg opplevde Forsvaret som utrolig lærerikt, og jeg lærte spesielt mye om meg selv. Det var også i Forsvaret at ledelsesmotivet ble tent. Du møter forskjellige folk fra alle deler av landet, og sammen må vi skape en dynamikk, bygge sterke lag og motivere hverandre. Grundighet og hardt arbeid går ikke ut på dato, svarer hun.

Headhuntet til Hadrian

Etter studiene jobbet Hage som markedssjef og daglig leder i Privatmegleren, og var blant annet med på å åpne ett av de første kontorene, som ble lokalisert på Solli Plass. Så ble hun kontaktet av en rekrutterer med forespørsel om å bli ansatt i Hadrian Eiendom.

NINA CATHRIN HAGE

• Født i 1978, oppvokst på Skullerud i Oslo

• Konserndirektør i Bulk Industrial Real Estate

siden august 2021

• Styremedlem i Mustad Eiendom siden

november 2020

• Solon Eiendom, prosjektsjef (2017-2021)

• AF Eiendom, eiendomsutvikler- og

prosjektleder (2014-2017)

• Hadrian Eiendom, seniorrådgiver

(2007-2014)

• Privatmegleren, daglig leder og markedssjef

(2004-2007)

• Diplommarkedsførerstudiet ved Norges

Markedshøyskole, BI (2000-2003)

• Nasjonal og internasjonal tjeneste i Forsvaret

(1997-2000)

– Dette ble en veldig spennende tid, der vi var meglere og rådgivere for både eiendomsutviklere og -besittere. Det ble masse dealer, deriblant salget av Sørengautstikkeren og tilrettelegging av boligprosjektet Tiedemanns Tobaksfabrik, der Skanska inngikk et samarbeid med Ferd Eiendom. Hadrian er veldig gode på utvikling og partnerskap. Jeg kunne ikke så mye om næringseiendom da jeg begynte i Hadrian, men jeg fikk lære mye, forteller hun.

Fikk jobb i et kult selskap

I Hadrian ble Hage kjent med mange selskaper, blant annet AF Eiendom, hvor hun senere ble tilbudt jobb som eiendomsutvikler og prosjektleder. – Det er et fremoverlent og kult selskap, som gir unge personer muligheter. Jeg jobbet primært med HasleLinje, noe som var ekstra gøy siden jeg tidligere hadde vært i Hærens Forsyningskommando på Løren, like ved. Jeg jobbet tett på Höegh Eiendom og entreprenøren. HasleLinje ble et veldig bra prosjekt, og jeg er litt eiendomsnerd, som liker å se eiendommene jeg har vært med på å utvikle, forteller hun.

I 2017 ble Hage tilbudt stilling som prosjektsjef i Solon Eiendom – et selskap hun hadde kjent helt siden Hadrian-tiden.

– Den gangen var Solon fremdeles et gründer-selskap, og hadde flere store utviklingsprosjekter på gang, blant annet Magasinparken i Ski. Jeg hadde mye kontakt med kommunene i flere av disse prosjektene.

Bygger næringsparker

I mai 2021 ble det kjent at Hage skulle bli konserndirektør i Bulk Industrial Real Estate. – Med Nina på plass får vi en leder med bred erfaring fra ulike sider av eiendomsutvikling i tillegg til sterke kommersielle egenskaper. Bulk har ambisiøse målsettinger for å vokse industrieiendomsområdet vårt i Norden både organisk og strukturelt, og Nina bringer den rette energien og «can do» attituden som kreves for å lykkes, uttalte Jon Gravråk, CEO i Bulk Infrastructure Group AS, i forbindelse med ansettelsen.

FORSVARET: Nina Hage har bakgrunn fra Forsvaret.

Nå er Hage opptatt av å bygge næringsparker, og trekker frem prestisjeprosjektet Bulk Park Lindeberg som et eksempel. Den ca. 250 mål store parken er beliggende langs E6 mellom Oslo og Gardermoen. Området huser en rekke store bedrifter, i hovedsak innen industri og logistikk. Der skal Bulk også oppføre et lager- og logistikkbygg på 3.300 kvadratmeter som skal revolusjonere segmentet for logistikkeiendom.

Stepper opp et hakk

– Vi er veldig stolte av vår nye og forbedrede standardmodul. Det er rasjonelt og effektivt, både bærekraftig og økonomisk. Det er bærekonstruksjon i tre, fossilfri byggeplass samt etablering av grønt tak og et større fokus på økologiske tiltak på tomten. I tillegg omfatter det insekthoteller, slik at vi også ivaretar de som ikke har leiekontrakt der, sier hun.

Konseptet Bulk Wood oppstod på nyåret 2022. Standardmodulen som er kjernen i Bulks virksomhet, blir jevnlig oppdatert i henhold til nye kravspesifikasjoner og nye materialer. Bulk Wood-konseptet kom fra et ønske om å gjøre et større krafttak.

– Dette er egentlig et fellesprosjekt for hele Bulk Industrial Real Estate. Alle prosjektledere har deltatt med ulike oppgaver, undersøkelser og analyser. Alt har blitt utviklet av oss i fellesskap for å gjøre en større oppdatering av moduldesignet. Vi utfordret oss selv på å steppe opp et hakk rett og slett. Og i det utfordre bransjen også. Dette er ikke et signalbygg, men bærekraft i praksis, sier hun.

Styremedlem i Mustad Eiendom

Siden november 2020 har Hage også vært styremedlem i Mustad Eiendom, som er i gang med en omfattende transformasjon av Lilleaker med beliggenhet i både Oslo og Bærum. Planforslaget, som fremdeles er i reguleringsfasen, innebærer blant annet flytting av kjøpesenteret CC Vest og oppføring av ca. 2.000 boliger.

– Det er veldig spennende å sitte i styret i et familieeid selskap, som har vært på området på Lilleaker i 150 år. Samtidig får jeg en fot i byutvikling i tillegg til utviklingen av næringsparker.

8 raske

Hva var din første jobb?

– Som 12 åring pakket jeg varer i bæreposer på Jacobs på Holtet. Dette var etter skolen fredager og på lørdager. Hvis kundene handlet mye, kjørte jeg handlevogna ut til bilen deres, for da ble det ofte tips.

Hva hører du på?

– Smarte folk som har noe å bidra med.

Hva leser du?

– Aviser. Når det gjelder bøker, har jeg nettopp begynt på en biografi om Jens Evensen.

Hva gjør du på fritiden?

– Er sammen med barn, mann og venner. I tillegg liker jeg å være aktiv; alpint og vannsport er morsomme aktiviteter.

Hva irriterer deg?

– Folk som ikke holder fremdriften i heiskøen i skibakken.

Hva blir du i godt humør av?

– Jeg er stort sett alltid i stabilt godt humør. Gode kolleger bidrar til det.

Hva er ditt favorittreisemål?

– Hytta i Hemsedal med gode venner og familie.

Din beste matopplevelse?

– Selvfisket ørret fra fjellvann grillet på bål.

Powered by Labrador CMS