GOD BELIGGENHET: Skanska Eiendomsutvikling skal utvikle boliger på den attraktive tomten.

Skanska kjøper i Kongsberg – jakter på flere tomter i regionen

Skanska Eiendomsutvikling har kjøpt Kongens gate 2 i Kongsberg og vil bygge boliger. Selskapet vil øke satsingen i regionen og er på jakt etter flere tomter.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er meget fornøyde med kjøpet av denne tomten og ser frem til å starte skissefasen av kommende prosjekt snart. Kongsberg er en svært spennende by med mange muligheter. Vi gleder oss til å ta en del av utviklingen i området, med et prosjekt med høye ambisjoner innen bokvalitet og bærekraft, sier konserndirektør Thorbjørn Brevik.

Han har nettopp sikret seg Kongens gate 2 i Kongsberg, som er i et område hvor Skanska Eiendomsutvikling vil øke satsingen. Selskapet vil utvide sitt geografiske nedslagsfelt utenfor Oslo, til området Drammen-Kongsberg-Vestfold.

– Vi er interessert i flere tomter i regionen, og gjerne i samarbeid med tomteeiere eller andre boligutviklere, sier prosjektsjef Tron Mikkelsen til etter kjøpet av Kongensgate 2.

Skanska Eiendomsutvikling har i tillegg en opsjon på naboeiendommen Nymoens Torg 20. Foreløpig plan er ca. 80 leiligheter på tomten og 120 totalt dersom Skanska tiltrer opsjonen. I tillegg til boliger, vil det bli noe næringsvirksomhet i første etasje.

Powered by Labrador CMS