Aktuelt:

UTVIKLING: Området rundt jernbanestasjonen skal transformeres kraftig de kommende årene.

Et skritt nærmere det nye kultur- og teknologisentrumet

Bane Nor Eiendom har store planer sammen med Kynningsrud Eiendom og eCapital Eiendom.

Publisert Sist oppdatert

- Prosjektet kan bli en del av Haldens svar til Oslo Science City, med kultur, mange arbeidsplasser, restauranter og andre møtesteder; som en del av en ny bydel med svømmehall, parkområder og bystrand rett ved togstasjonen, sier Niall Ó Muiré i Bane NOR Eiendom i en pressemelding.

I Halden tar partene et nytt skritt mot å forvandle stasjonsområdet til et kultur- og teknologisentrum. Planen er å skape konserthus, laboratorier, kontor, utdanning, restaurant og attraktive møtesteder.

Alle skal få komme med innspill

Mulighetsstudiet som Halden kommune og partene presenterte i fjor viser flere forskjellige løsninger.

Ifølge pressemeldingen skal prosjektet dette året få flere innspill fra næringslivet, utdanningsinstitusjoner, kommunen, kulturliv og innbyggerne på hva som vil fungere best for dem og for byen. Tegningene og illustrasjonene så langt viser seg å være veldig annerledes enn det som til slutt blir virkeligheten, men prosjekteierne har høye ambisjoner om kvalitet og bærekraft.

- Det begynte med et ønske om konserthus, men ved å samarbeide kan vi få til å løfte hele området med mer helhetlig utvikling, påpeker Harald Kynningsrud.

Mulig byggestart i 2024

Politikerne vil etter planen behandle et første utkast til områdeplan i midten av 2023. Vedtar de planene etter en høring, kan byggestart være allerede i 2024.

- Vi snakker allerede nå med potensielle leietaker som er meget interessert i å etablere seg i dette området – for innovative teknologibedrifter representerer dette unike muligheter, forteller daglig leder Knut Johansen i eCapital Eiendom.

Samarbeidsavtalen er inngått mellom Bane NOR Eiendom og Kultur og Teknologisentrum som eies i felleskap av Kynningsrud Eiendom og eCapital Eiendom. Daglig leder er Hilde Nomell Kynningsrud.

Kynningsrudkonsernet er etablert i Norge og Sverige innenfor mobilkraner, bygg og eiendom. Konsernet har hovedkontor i Halden og omsetter for over en milliard med ca. 400 medarbeidere.

ECapital Eiendom har i en årrekke vært involvert i oppbyggingen av den teknologiorienterte delen av næringslivet i Halden, og har eier- og styreposisjoner i flere bedrifter som kan være aktuelle fremtidige leietagere i utviklingsområdet.

Powered by Labrador CMS