POPULÆRT: Dette prosjektet er godt mottatt i markedet.
POPULÆRT: Dette prosjektet er godt mottatt i markedet.

Bane Nor Eiendom-prosjektet som går mot strømmen

Mens det er lite byggeaktivitet generelt i landet, setter giganten spaden i jorda i Østfold.

Publisert

Bane NOR Eiendom opplever ifølge en pressemelding ikke et tregt boligsalgsmarked i Norge, i alle fall ikke i Mysen. Der annonserer de nemlig byggestart for knutepunktprosjektet ved jernbanestasjonen.

– Folk vil bo sentralt og ved togstasjoner. Boligsalg har ikke gått ned for oss. Vi tilbyr leiligheter og kontorer der folk lett kan bruke kollektivt, og det er det mange som ønsker seg, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i BNE.

Prosjektet på Mysen skal huse leiligheter i to blokker, næring og Indre Østfold kommunes nye helsestasjon. Det vil føre til enda mer aktivitet i sentrum.

Prisrekord

Byggeprosjektet har fått navnet S16 Sagtomta Mysen etter stedsnavnet Sagtomta og fordi tomta var omtalt som S16 i områdereguleringsplanen. 10 av de 44 leilighetene som er planlagt er allerede solgt – og toppleiligheten tangerte prisrekorden i området med 9.3 millioner kroner.

Prisleiet ligger mellom 3,39 og 9.35 millioner.

BNEs investering i Mysen er en del av flere enkeltinvesteringer i Bankkvartalet som til sammen nærmer seg 500 millioner kroner. De kjøpe tomta av kommunen og Eidsberg Sparebank i sin tid. Byggestart 2023 og boligene planlegges ferdigstilt i andre kvartal 2025.

Et viktig løft

Ordfører Saxe Frøshaug ser fram til å utvikle et svært spennende sentrumsområde videre.

– Dette er svært gode nyheter for oss og vi er glade for at prosjektet endelig blir realisert. Utbyggingen av Sagtomta er stedsutvikling i praksis og vil gi et viktig løft for Mysen. Når prosjektet står ferdig, blir Mysen et viktig knutepunkt og godt rustet til å møte befolkningsveksten som kommer, sier ordføreren.

Powered by Labrador CMS