SER ETTER PARTNERE: Konsernsjef og eier Morthen Bakke i Bakkegruppen vil ha partnere til noen av sine boligprosjekter.
SER ETTER PARTNERE: Konsernsjef og eier Morthen Bakke i Bakkegruppen vil ha partnere til noen av sine boligprosjekter.

Bakkegruppen med spareprogram - ser samtidig etter partnere

Boligutvikleren Bakkegruppen reorganiserer organisasjonen, stopper nye ansettelser og har foretatt permitteringer for å ta ned kostnadene. Samtidig ser selskapet etter muligheter for strategiske transaksjoner og partnerskap.

Det er i en melding til Oslo Børs at Bakkegruppen kommer med en selskapsoppdatering i lys av et tøffere marked for nye boligprosjekter. Selskapet, som har de tre virksomhetsområdene Bakke Småhus, Bakke Leiligheter og MittEgetLokale, opplevde nedgang i salgsinntektene i alle tre virksomhetene i 2022.

Ifølge oppdateringen har Bakkegruppen gjennomført et program for kostnadsbesparelse som får effekt fra andre kvartal i år. Selskapet gjennomfører en reorganisering av organisasjonen innenfor salg, markedsføring og tjenestene etter leveranse av boligen som gir en nedgang i antall ansatte. Bakkegruppen har også stoppet alle bonuser og vil ikke ansette nye folk i tiden fremover. Flere ansatte i produksjonen er også blitt permittert i påvente av et bedre marked. I tillegg har selskapet gjennomført andre tiltak på kostnadssiden. De samlede årlige besparelsene forventes å bli mellom 16 og 20 millioner kroner i året.

– Økte renter, høy inflasjon og generell økonomisk usikkerhet har gitt en betydelig nedgang i salget av nye boliger i Norge, noe som også har påvirket Bakkegruppen. Til tross for en utfordrende markedssituasjon, har Bakkegruppen gjort det relativt bra, blant annet fordi MittEgetLokale-segmentet har vært sterkere enn boligområdet, skriver Bakkegruppen i oppdateringen.

MittEgetLokale er en lagersatsing hvor Bakkegruppen utvikler små lagerlokaler over hele landet som etter utvikling selges til lagerbrukere.

Bakkegruppen skriver videre at selskapet jobber for å sikre lønnsomhet og robust likviditet gjennom kostnadskutt. Selskapet mener det er godt posisjonert for når markedet for nye boliger kommer tilbake.

Bakkegruppen ser også etter muligheter for å gjennomføre strategiske transaksjoner og partnerskap. Selskapet har en stor og moden pipeline med prosjekter, både innenfor småhus og leiligheter. Flere av prosjektene er 100 prosent eid og kan ta inn partnere for utviklingen. Bakke Småhus har netto nesten 2.000 enheter som kan bygges i de kommende årene, mens Bakke Leiligheter har en prosjektportefølje som kan gi over 2.600 nye leiligheter (netto) de kommende årene.

Powered by Labrador CMS