Aktuelt:

LIKE MULIGHETER: Styreleder Siri Hatlen mener SBB har fått samme muligheter til innsyn i Entra som andre konkurrenter.

Avviser kritikken fra SBB

Entra avviser fullstendig beskyldningene fra SBB og dårlig corporate governance og urettferdig behandling.

Publisert

SBB, som var den første svenske eiendomsaktøren som offentliggjorde sin interesse for Entra, kom i dag med harde angrep på Entra i en børsmelding. SBB trekker budet på Entra som følge av det de mener er dårlig corporate governance og lite tilgang på detaljert informasjon fra Entra. SBB mener også det er grunn til å stille spørsmål ved Entras historiske tall som følge av at det norske eiendomsselskapet hentet inn nye verdivurderinger midt i et kvartal.

Styret i Entra skriver i en melding at det tar til etteretning meldingen fra SBB om tilbaketrekking av budet.

– Det er viktig for styret å understreke at SBB har fått samme tilgang til informasjon om Entra, i et datarom, som andre interessenter. SBB fikk også, som andre interessenter, tilbud om tilgang til Entras styre og ledelse, inkludert for å diskutere den oppdaterte verdivurderingen. Inntil dagens melding, etter igangsettelsen av deres gjennomgang, har SBB ikke kommet med noen innvendinger, verken om substansen i informasjonen som ble gitt eller graden av adgang til informasjon eller selskapet, sier Siri Hatlen, styreleder i Entra ASA.

Hun forteller videre at styrets motivasjon for den oppdaterte verdsettelsen har vært å sikre at relevant og oppdatert informasjon er tilgjengelig for aksjonærer og markedet.

– Den oppdaterte verdsettelsen ble gjennomført av de samme verdivurdererne og etter de samme prinsippene som tidligere verdivurderinger, og de overordnede markedsperspektivene underbygges også av andre ledende analytikere innen næringseiendom. Styret står fast på den oppdaterte verdivurderingen og sine tidligere anbefalinger og vurderinger relatert til de fremsatte og varslede budene, og vil fortsette å fokusere utelukkende på aksjonærenes og Entras felles interesser, sier Hatlen.

Powered by Labrador CMS