Transaksjon:

NYE KJØP: Lars Ove Løseth, adm. direktør. i Aurora Eiendom, har sikret nye kjøpesentre til Aurora Eiendom.
NYE KJØP: Lars Ove Løseth, adm. direktør. i Aurora Eiendom, har sikret nye kjøpesentre til Aurora Eiendom.

Aurora blar opp 2,6 milliarder

Aurora Eiendom har kjøpt kjøpesentrene Gulskogen i Drammen og Arkaden i Stavanger, samt 25 prosent av Maxi i Hamar.

Publisert Sist oppdatert

Eiendomsverdien i transaksjonene er på 2,6 milliarder kroner, og det er Steen & Strøm som selger kjøpesentrene. Etter kjøpene vil Aurora fullt ut eie åtte kjøpesentre i Norge med en samlet verdi på over 8,8 milliarder kroner. De åtte sentrene har et samlet utleieareal på nærmere 200.000 kvadratmeter og et årlig antall besøkende på 18,3 millioner.

Gulskogen er den største dealen, med en eiendomsverdi på 2,1 milliarder kroner. Senteret har et areal på 40.000 kvadratmeter, med en årlig omsetning på 1,5 milliarder kroner (2021).

– Gulskogen er en imponerende shoppingdestinasjon i en blomstrende region. Senteret betjener de daglige behovene til en stor del av Drammen-området, det har et sterkt tilbud av shopping og tjenester, og vi ser en mulighet til å vokse og forbedre Gulskogen ytterligere i årene som kommer, sier Lars Ove Løseth, adm. direktør. i Aurora Eiendom.

Arkaden, sentralt i Stavanger, har et areal på 8.000 kvadratmeter og 14 butikker. Aurora mener senteret nyter godt av sin sentrale beliggenhet i et område med mye handel og aktivitet.

Aurora skriver i en melding at kjøpet av 25 prosent av Maxi i Hamar gir selskapet muligheter i et nytt område, med gode utviklingsmuligheter. Utvikling av et boligprosjekt i området er positivt for senteret, som har rundt 60.000 mennesker innen en radius på 15 minutters kjøretur.

Powered by Labrador CMS