Aktuelt:

VIL LØFTE DE UNGE: Aspelin Ramms konsernsjef Gunnar Bøyum er i juryen til Aspelin Ramm-prisen.

Nå er finalistene til Aspelin Ramm-prisen klare

For åttende år på rad deler Aspelin Ramm ut prisen for den beste masteroppgaven i byutviklings- og eiendomsfag. Her er finalistene,

Publisert Sist oppdatert

Det er blitt en årlig tradisjon at Aspelin Ramm deler ut Aspelin Ramm-prisen under byutviklingskonferansen Oslo Urban Week (tidligere Oslo Urban Arena). Prisen går til den beste masteroppgaven innenfor byutviklings- og eiendomsdag, og i år har juryen mottatt 24 masteroppgaver til vurdering. Målet med Aspelin Ramm-prisen er å løfte frem unge byutviklere som kan bidra med bærekraftige og fremtidsrettede løsninger for by- og stedsutvikling.

Her er de tre finalistene til Aspelin Ramm-prisen:

· Jan Trinh med Queering of Spaces, masteroppgave i arkitektur ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). Oppgaven tar for seg skeiv identitets plass i byrommet, belyst gjennom utviklingen av en skeiv kulturinstitusjon i eksisterende bygningsmasse i Brenneriveien i Oslo.

· Sigrid Bjørgen og Kristiane Holter med Klimasmart landskapsarkitektur – Strategier for redusert klimafotavtrykk i urbane landskapsprosjekter, masteroppgave i landskapsarkitektur ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Oppgaven ser på landskapsarkitektur i kontekst av klimaendringer og -utfordringer, og undersøker muligheten for å inkludere vegetasjon og jord i klimagassregnskapet.

· Tanita Guldbrandsen med Badebyen Bergen – En tilgjengelig sjøfront for badeløver, masteroppgave i landskapsarkitektur ved NMBU. Oppgaven skisserer en sjøbadstrategi for Bergen med formål om å gjøre byens sentrale sjøfront mer tilgjengelig for publikum.

– Nivået på oppgavene vi har mottatt i år er svært høyt, og har gitt oss all grunn til optimisme for bransjens fremtid! De tre finalistene bidrar med nye, spennende spørsmål som bygger videre på tendenser vi ser i byutviklingen, sier juryleder Marianne Skjulhaug.

Øvrige jurymedlemmer er Gunnar Bøyum (konsernsjef i Aspelin Ramm), Per Gunnar Røe (professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO), Elin Børrud (professor i By- og regionplanlegging ved Fakultet for landskap og samfunn ved NMBU) og juryleder Marianne Skjulhaug (dekan ved Fakultet for arkitektur og design NTNU).

Finalistene skal presentere oppgavene sine foran jury og publikum under byutviklingskonferansen Oslo Urban Week 13. september. Her kåres også vinneren av Aspelin Ramm-prisen 2022, som mottar en premie på 30 000 kroner.

Powered by Labrador CMS