Jeanna Lundberg.
Jeanna Lundberg.

Vil ha flere kvinner inn i bransjen – stipend til svensk proptech-gründer

Jeanna Lundberg får 130.000 svenske kroner for å videreutvikle sitt selskap Respaces.

Publisert Sist oppdatert

Obos og partneren Antler har siden 2021 delt ut stipendet til kvinnelige gründere innen eiendomsbransjen. De ønsker å fremme innovasjon og oppmuntre flere kvinnelige gründere til å satse. I år er første gang stipendet går til en gründer i Sverige ifølge en pressemelding.

– De gir et viktig bidrag i riktig retning i et investeringslandskap der knapt én prosent av kapitalen går til kvinnelige gründere, sier Jeanna Lundberg som er daglig leder og medgründer i Respaces.

Dette er en digital markedsplass som kobler ledig plass med behovet for å jobbe mer fleksibelt. Plattformen kan både formidle faste kontorlokaler med fleksible kontrakter, tilgang til fleksible kontorplasser i ulike lokaler - og tilby utleiere å leie ut ledige kontorlokaler.

– Prosessen med leiekontrakter er ofte tidkrevende og omstendelig for leietager og utleier. Vi gjør det enkelt og digitalt å finne en fleksibel kontorplass, poengterer Lundberg.

Fyller tomme lokaler

Henning Lunde som leder Obos Oppstart fremhever at hennes selskap bidrar til god ressursutnyttelse av lokaler som ellers ville stått tomme, ved å tilrettelegge for mer fleksible leieforhold.

– Dette kan gi bedrifter mer fleksibilitet i en tid hvor kostnader øker for mange arbeidsgivere, samt imøtekomme arbeidstakeres nye forventning til fleksibilitet på arbeidsplassen etter pandemien, påpeker han.

Obos Oppstart ser flere aktører som forsøker å formidle fleksible kontorplasser i Norge og utlandet.

– Respaces har tenkt nytt rundt hva en tradisjonell kontorplass kan være, og har på kundelista eksempelvis hoteller og restauranter som står ledig på dagtid. Jeanna og teamet har lykkes å etablere seg og få god vekst på relativt kort tid, sier Lunde.

Obos har fornyet avtalen har med Antler for 2023 og vil dele ut flere stipender.

– Vi jobber aktivt for å tiltrekke oss og støtte flere dyktige kvinnelige gründere, og dette stipendet er en viktig anerkjennelse for dem som bygger selskaper innen eiendomsteknologi. Det er ekstra gøy at det første stipendet for i år går til en knallflink gründer i Sverige, sier Kristian Jul Røsjø som er partner i Antler.

Powered by Labrador CMS