TROR PÅ AI-SELSKAP: Petter Stordalen tar den største posisjonen i emisjonen til Plot.ai.

Stordalen inn i Marketers AI-selskap

Petter Stordalen går gjennom Strawberry Equities inn som ny strategisk eier i Marketer-kontrollerte Plot.ai.

Publisert Sist oppdatert

Det var i slutten av 2022 at Marketer-kontrollerte Plot.ai annonserte utviklingen av et avansert analyseverktøy rettet mot bolig- og næringsutviklere. Nå kommer Petter Stordalens investeringsselskap Strawberry Equities inn på eiersiden i Plot.ai etter at selskapet hentet 7,5 millioner kroner i en emisjon. Strawberry Equities var største deltaker i emisjonen.

– Vi har hele tiden ønsket å utvikle Plot.ai videre i samarbeid med aktører med komplementerende ekspertise og ressurser, og med denne emisjonen har vi virkelig lyktes med å legge til rette for denne utviklingen, sier administrerende direktør i Marketer, Amir Folkestad Habhab.

Plot.ai henter inn, strukturer og analyserer store mengder data som skal gi eiendomsaktørene bedre beslutningsgrunnlag knyttet til blant annet tomtekjøp, boligmiks, prisstrategi og markedsføringstiltak. Målgruppen er både utviklere og meglere, investorer og arkitekter.

– De nye eierne representerer markedsledende eiendomskompetanse, besitter uovertruffen kommersialiseringsevne, samt at de har en betydelig finansiell tyngde. Etter en omfattende due diligence prosess fra Strawberry Equities sin side, og i det som utvilsomt er et krevende kapitalmarked, er vi ekstremt glade og stolte for dette resultatet, fortsetter Habhab.

Strawberry Equities kjenner fra før til Marketer gjennom at deres deleide boligutvikler Veslefrikk Eiendom bruker deres tjenester. Med en inntreden på eiersiden i datterselskapet Plot.ai, vil Strawberry Equities, sammen med andre rådgivere med tung bransjekunnskap som blant annet Baard Schumann, være delaktig i den videre utviklingen av selskapet.

– Vi er imponerte over hva Marketer har fått til og har tro på teamet. Plot.ai er en spennende satsning, og vi tror at selskapet kan skaleres relativt raskt ved å dra nytte av kompetansen og kundene i Marketer, sier CEO i Strawberry Equities, Kenneth Andersen.

Powered by Labrador CMS