VEKST: Alna Senter har hatt kraftig salgsvekst i 2020.
VEKST: Alna Senter har hatt kraftig salgsvekst i 2020.

Alna Senter med vanvittig koronavekst

Alna Senter har den perfekte butikkmiksen for et Norge rammet av koronaviruset. I juni hadde senterets butikker en omsetningsvekst på over 40 prosent.

Publisert

Det har vært et begivenhetsrikt første halvår for Alna Senter. Etter en treg start på året på grunn av lite snø i januar og februar, ble det først bråstopp da statsminister Erna Solberg stengte Norge den 12. mars. Men etter hvert ble det klart at flere av senterets butikker skulle oppleve stor kundetilstrømning.

– Jeg tror vi er det eneste senteret som har samtlige etterspurte bransjer i denne krisen. Da det ble shutdown, gikk vi fra å spørre «hva skjer nå» til å selge enorme mengder med maling, puslespill, apotekvarer, toalettpapir, vin og leker, sier senterleder Hans Georg Helberg til Estate Nyheter.

Det såkalte hytteforbudet la imidlertid en demper på salget av skiutstyr for sportsbutikkene.

– Men sport kom som en kule da sykkelsesongen startet tidlig. Og så skulle plutselig alle ha telt eller de skulle sove ute i hengekøyer. Vi har også hatt mye salg innenfor oppussing. Maxbo har solgt mye der, og i mai var det møbler hos Skeidar som var i skuddet. Vi har også hatt bredt vareutvalg i Clas Ohlsson og Biltema som har gått veldig bra, fortsetter senterlederen.

Tallene for juni viser en butikkomsetning i Alna Senter på 220,4 millioner kroner. Det er opp over 40 prosent sammenlignet med juni i fjor. For første halvår er omsetningen i senteret 1,04 milliarder kroner, mot 873 millioner kroner i samme periode i fjor. Helberg venter en omsetning for 2020 på mellom 2,1 og 2,15 milliarder kroner. Det er over den gamle senterrekorden på 2,024 milliarder.

– Alna Senter er et senter som folk oppsøker for å kjøpe noe. Det er ingen som drar hit for å kose seg, man kommer med bil, går inn og handler og reiser igjen etter kort tid. Vi har noen få store butikker og mange innganger. Det gjør at kundene kan gjøre en effektiv og rask handel, sier Helberg.