UTVIKLING: Castberg-kvartalet i Bergen skal det neste året rehabiliteres til kontorarbeidsplasser.
UTVIKLING: Castberg-kvartalet i Bergen skal det neste året rehabiliteres til kontorarbeidsplasser.

All time high for Reitan Eiendom i fjor

For første gang ble driftsresultatet over 3 milliarder kroner for trønderne.

Publisert

Reitan Eiendom investerte samlet sett nær 3,4 milliarder kroner i 2021, ca. 500 millioner mer enn i 2020. Husleieinntekten økte med nesten 15 prosent til 1,3 milliarder, og driftsresultatet ble for første gang over 3 milliarder.

- Det lave rentenivået samt positiv verdiutvikling på våre renteforretninger bidro til et resultat før skatt på nesten 2,9 milliarder kroner. Resultatet i 2020 var også godt; rett over 2 milliarder, sier administrerende direktør Ingolv Høyland i en pressemelding.

- Sterk innsats fra alle våre medarbeidere har bidratt til gode resultater også i 2021, og vi har et svært godt fundament for å bygge virksomheten videre. Alle våre forretningsområder har utviklingsprosjekter, solide resultater og god underliggende drift, og koronapandemien har hatt begrenset påvirkning, påpeker han.

Tre satsingsområder

Eiendomsselskapet har tre satsingsområder: Sentrumseiendom i Trondheim, Bergen og Oslo, logistikk- og industrieiendom i Skandinavia, samt handelseiendom i Skandinavia.

E C Dahls Eiendom arbeider for en åpen og levende Midtby i Trondheim og planla i 2021 prosjektene Posten Moderne og Hjorten Nye Teater. Der signerte de nylig en byggekontrakt med Skanska verdt 410 millioner kroner.

VestenFjeldske Eiendom investerer i eiendommer i Bergen og eier også en portefølje av handelseiendommer.

- I Bergen har vi store planer om å rehabilitere flere eiendommer i Vaskerelven. I Vestre Torggaten skal Castberg-kvartalet det neste året rehabiliteres til kontorarbeidsplasser. Vi har i tillegg kommet langt i våre planer omkring utvikling av Eldoradogården og naboeiendommen Foreningsgaten 1, sier administrerende direktør Petter Hjortland.

Eiendomsaktiviteten i Oslo er under oppbygging, og Reitan Eiendom investerte nylig i en kombinasjonseiendom med hotell og kontorer på Hasle. Tidligere har de kjøpt flere eiendommer i nærheten av Oslo S. Datterselskapet Relog utvikler logistikk- og industrieiendom i Skandinavia.

- Innen logistikk- og industrieiendom har utviklingen vært positiv de seneste årene. Markedets interesse for moderne eiendommer med god beliggenhet langs kommunikasjonsaksene har vært stor. Prisingen av eiendom i dette segmentet har lenge vært økende blant annet med fallende yield. Selv i en tid der rentene er på vei oppover, ser det ut til at yielden holder seg relativt stabil. Når vi i tillegg har et stort volum av utviklingsprosjekter i vår portefølje med jevnt over god fremdrift, ser vi positivt på tiden fremover, sier administrerende direktør Christian Wist.

Powered by Labrador CMS