Vulkan vant Cityprisen

Vulkan-prosjektet på Grünerløkka til Aspelin Ramm Gruppen og Anthon B Nilsen Eiendom vant Cityprisen for 2012.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Vinneren ble kåret under årets Citykonferanse på Radisson Blu Plaza Hotel torsdag ettermiddag. Vulkan-prosjektet var en av årets tre kandidater, sammen med nye Restaurant Onda på Aker Brygge og Entra Eiendoms ombygging av NVE-huset i Middelthuns gate 29 på Majorstuen.

I begrunnelsen fra juryen heter det blant annet at “prosjektet fremstår som et usedvanlig vellykket resultat av en svært ambisiøs målsetning, med tanke på så vel omfang og plangrep som programvalg og utforming”

Juryen mener videre at forholdet til byen er ivaretatt med en gjennomgående vilje til å skape gode forbindelser og evne til å heve kvaliteten på tilstøtende bymiljøer og uterom.

De to utbyggerne Aspelin Ramm og Anthon B. Nilsen Eiendom har ifølge juryen fremvist et sjeldent mot og en forbilledlig evne til nytenking.

Det var to stolte mottakere som på vegne av vinnerselskapene mottok hederen foran om lag 200 tilhørere.

– Vi er i høyeste grad sammen om dette, og Cityprisen er noe vi prøver å strekke oss etter, sa blant annet adm. direktør Peter Groth i Aspelin Ramm Gruppen.

– Dette er en stor glede og stor ære, supplerte adm. direktør Peder Chr. Løvenskiold i Anthon B Nilsen.– Det er utrolig mange i Oslo som har ønsket dette prosjektet, og det har hjulpet oss frem, sa Løvenskiold.

Det er LPO arkitekter som var arkitekter for Vulkan-utbyggingen. Kristin Jarmund Arkitekter tegnet kommunikasjonshøyskolen Westerdals, mens Gullik Gulliksen tegnet utomhusanleggene og Torp tegnet Søndre Kvartal.

 

Powered by Labrador CMS