38.000 M2: Helsfyr Atrium.
38.000 M2: Helsfyr Atrium.

Solgt for 1,2 milliarder

Ny utenlandsk aktør overtar Helsfyr Atrium.

Publisert Sist oppdatert

Det europeiske investeringsselskapet Tristan Capital Partners er ny eier av landemerket Helsfyr Atrium, etter å ha bladd opp 122 millioner euro, tilsvarende ca. 1,2 milliarder kroner.

Selger er Starwood Capital Group, som kjøpte denne eiendommen i 2015 som en del av hele Fortin/Sveareal-transaksjonen i Norge og Sverige til ca 11 milliarder.

Kontoreiendommen er fra 2010, ble tegnet av Lund & Slaatto Arkitekter og er totalt ca 38 000 kvadratmeter. Bygget er fullt utleid med til sammen 18 leietakere.

CBREs Capital Markets har vært strategisk rådgiver for Tristan Capital Partners i prosessen med kjøpet, i tillegg til advokatfirmaet Thommessen og OPAK.

– Vi er glade for å ha bidratt til at et av Oslos signalbygg nå er blitt kjøpt av en så profesjonell og dyktig aktør som Tristan Capital Partners, sier John Solberg, administrerende direktør i CBRE.

– Spesiell case

– Det er spesielt at to private equity-aktører gjør handler mellom seg som dette, og caset sto også fastlåst i Norge lenge. Suksessen er et godt eksempel på hvordan dybden i CBREs relasjoner kan løse vanskelige saker ved å løfte temaer opp på riktig nivå i kjøper og selgers organisasjoner. Alexander Stensrud har gjort en fenomenal jobb sammen med vårt London-team i denne anledning, sier Solberg.

Pangea har vært selgers rådgiver, noe de også var da Starwood i sin tid kjøpte hele pakken fra Fortin.

LES OGSÅ: Tristan kjøper i Kvadraturen

Tristan Capital Partners er et av Europas ledende investeringsselskaper innenfor næringseiendom. Selskapet forvalter i dag en eiendomsportefølje til en verdi av 9,1 milliarder euro.

Kjøpet av Helsfyr Atrium blir oppgitt som en del av deres strategi om økt tilstedeværelse i et stadig mer attraktivt norsk eiendomsmarked.

Powered by Labrador CMS