1,5 MRD: Norwegian Property har sikret lån med pant i Kaibygg 1. Foto: Google
1,5 MRD: Norwegian Property har sikret lån med pant i Kaibygg 1. Foto: Google

Signerte leieavtaler for 54 millioner i Q2

Resultat før skatt var på 304,7 millioner kroner, 57 millioner kroner mer enn i andre kvartal i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Norwegian Property har lagt bak seg et meget godt kvartal med tanke på antall signerte leieavtaler – både nye og fornyede. Vi har inngått leieavtaler med en total årlig leie på 54 millioner kroner. Dette understreker aktiviteten i hele vår organisasjon, påpeker administrerende direktør Bent Oustad.

LES OGSÅ: Millionene renner inn fra automatene

Samlede leieinntekter var 179,2 millioner i andre kvartal, noe som like for like representerer en økning på ni millioner fra samme kvartal i fjor. Resultat før skatt og verdiendringer var 75 millioner, sammenlignet med 84,3 millioner for tilsvarende periode i fjor.

– Endringen skyldes hovedsakelig salg av eiendommer på Skøyen og i Stavanger, heter det i kvartalsrapporten.

Resultat før skatt var 304,7 millioner, opp 57 millioner fra samme periode i fjor. Etter en økning i avsetningen for utsatt skatt med 64,4 millioner ble periodens overskudd 240,3 millioner. Dette medførte et ordinært resultat per aksje på 45 øre.

LES OGSÅ: Tettere, høyere, mindre. Det er fremtiden 

Selskapet inngikk nye leiekontrakter og forlengelse av tidligere avtaler for 54 millioner kroner i andre kvartal 2019. Det har dessuten refinansiert 1,5 milliarder kroner av gjenstående bankgjeld med tre nye obligasjonsavtaler og ett nytt bilateralt banklån. Alle lån er sikret med pant i Kaibygning 1 på Aker Brygge, noe som har bidratt til reduserte lånemarginer og økt varighet av låneporteføljen.

Styret har vedtatt et utbytte på 7 øre per aksje for andre kvartal.

Powered by Labrador CMS