Nytt stort porteføljesalg

OPPDATERT: London-selskapet Tristan Capital Partners har kjøpt åtte handelseiendommer fra COOP Eiendom Norge.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Oppdatert med kommentarer fra Malling & Co.

De åtte eiendommene ligger geografisk spredt fra Skien i sør til Mo i nord (se bildet). Prisen for porteføljekjøpet er ifølge Finansavisen på 1,2 milliarder kroner. Det er COOP Eiendom Norge som er selgeren. Overtakelse var torsdag 19. november.

Tristan Capital Partners er et uavhengig private equity-selskap innenfor eiendom som ifølge dem selv ses på som en av markedslederne i Europa. Med på laget i denne transaksjonen har de fått lokale partnere som Malling & Co Eiendomskapital og et par andre. Disse tar en liten post på 3 prosent i kjøpet gjennom det nyopprettede selskapet Nordica Property Fund.

Mads Mortensen i Malling & Co Eiendomskapital sier til NE nyheter at dette er en portefølje med «betydelig utviklingspotensial» og også veldig ulike yielder – altså ulik direkteavkastning – for de individuelle eiendommene.

Malling & Co kjøpte nylig på vegne av investorer 50 prosent av Oksenøya Marina på Fornebulandet fra BundeGruppen. Nå skal de være et bindeledd mellom forvalter og eier. Det er Nordica Property, som eies av FG Eiendom, Dag Børge Hustad og Malling & Co Eiendomskapital, som skal være ansvarlig for videre utvikling av porteføljen og gjennomføring av forretningsplanen.

Tristan er også identisk med kjøperen av Grensen 5-7, som de i vår tok over for 630 millioner kroner og en direkteavkastning – yield – langt nede på 5-tallet.

Ifølge Mads Mortensen skal Tristan også ha fått budaksept på andre objekter, der prisen ligger på rundt 500 millioner kroner. En avklaring her ventes før nyttår.

– Tristan og Nordica ønsker å bygge porteføljen videre og ser etter godt beliggende handelsparker med ytterligere utviklingspotensial, sier Mortensen til NE nyheter.

 

Foto: HENT