Nominert til Cityprisen Rogaland

Bystasjonen i Sandnes er en av tre kandidater til Cityprisen Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Den 4. november arrangeres Citykonferansen Stavanger for første gang og da blir det også klart hvem som vinner Cityprisen Rogaland. Det er tre nominerte prosjekter til Cityprisen Rogaland, og NE nyheter vil denne uken presentere alle de tre kandidatene.

Første prosjekt ut som kan vinne Cityprisen Rogaland er Bystasjonen i Sandnes. Det er det Bjørn Rune Gjelsten-eide utviklingsselskapet Profier som har utviklet Bystasjonen Sandnes midt i Sandnes sentrum. Prosjektet er på til sammen 45 000 kvadratmeter, med 130 leiligheter og ca. 20 000 kvadratmeter kjøpesenter og 14 000 kvadratmeter parkering. Entreprisekostnaden var ca. 700 millioner kroner inkludert innredningsarbeider for butikkene. Skanska har vært totalentreprenør, mens Brandsberg Dahls Arkitekter har vært arkitekter for prosjektet.

Bystasjonen trekkes frem som et nytt bidrag i den begynnende urbaniseringen rundt Ruten, og har en god mix av butikker, service, kontorer og boliger. Det som har vært utfordrende i prosjektet har vært å skape en helhetlig ramme for et komplekst program. Kjøpesenteret har fått en utadvendt karakter med store vinduer og henvender seg, i motsetning til det tradisjonelle kjøpesenteret, mot byen. Store åpne butikkfasader skal gi både senteret og Sandnes urbanitet.

Komitéen for Cityprisen Rogaland består av adm. direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom, sivilarkitekt MNAL Henrik Lundberg i KAP arkitekter, spesialrådgiver Håkon Nyland i Nyland Byggeadministrasjon, eiendomsdirektør Jostein Kalsheim i Smedvig Eiendom og daglig leder Jan Inge Røyland i EiendomsMegler1 Næringseiendom.

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi og det ska være miljø- og klimaeffektivt.

Powered by Labrador CMS