Lysaker Park i finaleheatet

Lysaker Park er en av de tre finalekandidatene som kan stikke av gårde med Cityprisen for 2010.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NEnyheter presenterer i dag den andre kandidaten til Cityprisen for 2010, en kåring som avgjøres på Citykonferansen 16. februar. Første presentasjon av årets kandidater var onsdag av Papirbredden i Drammen. Mer om denne kandidaten, statuttene for tildelingen og hvem som sitter i årets jury, kan du lese om her.

Juryen skriver blant annet om Lysaker Park at ”Prosjektet representerer en ombygging og en transformasjon av ”Kværnerbyggene” til et nytt signalbygg og hovedkontor for Storebrand på Lysaker”.

Lysaker Park er på ca. 55 000 kvadratmeter, fordelt på fem kjedede bygningsvolumer i inntil fire etasjer. Prosjektet ligger på vestsiden av Lysakerlokket, og juryen mener det er godt eksponert mot E18 og ligger inntil et av Norges mest trafikkerte kollektivknutepunkt, altså Lysaker stasjon.

Sentralt i bygget (bildet) er det plassert en nytt atrium med fellesarealer som resepsjon, café, møtesenter, samt utstillingsarealer for konsernets anerkjente kunstsamling. Bebyggelsen inneholder for øvrig kontorer et større helse- og idrettsanlegg for de ansatte. Arkitekten bak Lysaker Park-prosjektet er Link Signatur, og byggherre er Storebrand Eiendom.

Videre trekker juryen frem at Storebrand har satt seg høye mål om å skape gode arbeidsplasser for sine ansatte. Lysaker Park fremstår derfor som et åpent og inkluderende bygg, ”et bygg i en nøktern, men stilfull design, et bygg som skulle være best i klassen på HMS, og et bygg med svært lavt energiforbruk”, for å sitere fra juryens begrunnelse.

Lysaker Park har et beregnet energiforbruk på maksimalt 125 kWh/ m2 år og et reelt forbruk på 140 kWh/ m2 år. Det lave energiforbruket er oppnådd ved bruk av en lang rekke med energitiltak, integrert energidesign, samt et aktivt forhold til et klimaregnskap gjennom hele prosjekterings- og byggeprosessen.

Storebrand skriver selv om Lysaker Park, at det etter omfattende/rehabilitering som nytt hovedkontor for Storebrand ASA, vil fremstå som et signalbygg i hjertet av Lysaker. Ombyggingen vil styrke byggets profil og identitet.

”Lysaker Park er nyskapende både arkitektonisk og miljømessig. Bygget  ligger i forkant når det gjelder å ta i bruk fornybare energikilder, holde et lavt energiforbruk, og er innovativt på avfallshåndtering”, er dommen selskapet gir sitt eget nye hovedkontor. Storebrand flyttet inn i de nye lokalene 14. desember i fjor.

Powered by Labrador CMS