Lødøen gir seg i OSU

Oslo S Utvikling må finne en ny adm. direktør.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Nåværende toppleder Paul E. Lødøen (bildet) er født i 1948. Han har blant annet vært konsernsjef i NCC før han begynte i OSU. Lødøen har ledet Oslo S Utvikling (OSU) siden etableringen av selskapet i 2001, men han går nå av med pensjon.

OSU har derfor gått ut med en stillingsannonse der det søkes etter etterfølgeren. Den nye topplederen må ifølge annonsen ha solid kommersiell erfaring fra eiendomsutvikling, etablert ledererfaring fra bransjen og være vant til samarbeid og en aktiv dialog med et styre. Utdannelsen må være på Masternivå, gjerne sivilingeniør eller siviløkonom.

KunnskapsrikAv mer personlige egenskaper bør den nye lederen forstå verdidriverne godt, være kunnskapsrik og ha erfaring fra prosjektstyring og teamarbeid. I tillegg krever stillingen solid risikoforståelse og dokumentert gjennomføringsevne av komplekse utviklingsprosjekter kritisk.

OSU er i hovedsak ferdig med utvikling av næringsbyggene i Bjørvika, derfor er det en fordel at etterfølgeren har erfaring fra boligutvikling.

Paul E. Lødøen besvarte onsdag kveld ikke NEnyheters henvendelse om avgangen. Viseadm. direktør Thor E. Thoeneie opplyser til NEnyheter sent onsdag kveld at Lødøen sannsynligvis går av ved årsskiftet. Thoeneie er foreløpig ikke blitt forespurt om han vil ta over.

EDIT: Paul E. Lødøen sier til NEnyheter torsdag morgen at avtalen egentlig gikk ut for fem år siden, men at han nå vil være fleksibel med tanke på når han går av. På spørsmål om hva han skal gjøre fremover, sier han:

– Jeg sitter jo i en del styrer, og jeg vil nok fortsatt være aktiv innenfor bransjen, det kommer nok noen henvendelser. Men det blir nok neppe noe ansettelsesforhold. BonuspakkeTidspunktet for avgangen er interessant. Av årsregnskapet for OSU for 2012 fremkommer det at den avtroppende OSU-direktøren har en bonuspakke bestående av budsjettoppnåelse og etterlønn.  Sistnevnte forutsetter imidlertid at arbeidsforholdet består etter 31. desember 2013. Ved utgangen av fjoråret var det satt av hele 16,4 millioner kroner til ordningen.

– Når du sier det, er det sikkert riktig, men jeg skammer meg ikke over dette, uttalte Lødøen til NEnyheter i mai.

OSU satt for øvrig i 2012 igjen med nesten 1,9 milliarder kroner i resultat før skatt, som i stor grad kan tilskrives salget av DNBs hovedkontor i Bjørvika i januar 2012. Selskapet er eid av Linstow, Rom Eiendom og Entra med en tredjedel hver.

500 mill.Av halvårsrapporten til Entra Eiendom går det frem at investeringen i OSU, som innarbeides etter egenkapitalmetoden, per 30.06.2013 er regnskapsført til 497,7 millioner kroner etter skatt i konsernregnskapet.

Dette gjelder altså for Entras andel på 33,3 prosent. Markedsverdien av eiendommene og prosjektene i OSU er ved halvårsskiftet estimert til cirka 4,6 milliarder (100 prosent). Entras andel av verdijustert egenkapital per 30.06 i OSU er 1 milliard, hensyntatt en latent utsatt skatt på 10 prosent.

Powered by Labrador CMS