Jåttåvågen vant Cityprisen Rogaland

Hinna Parks byområdeprosjekt Jåttåvågen vant Cityprisen Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Onsdag ble Citykonferansen Stavanger arrangert for første gang, med Cityprisen Rogaland som et høydepunkt under middagen for eiendomsaktørene i regionen. Juryen hadde først funnet tre sterke kandidater i de nominerte prosjektene 2020park, Jåttåvågen og Bystasjonen Sandnes. Men det var utvikleren Hinna Park som sammen med Stavanger kommune fikk prisen for utviklingen av byområdet Jåttåvågen.

«Vinner av Cityprisen Rogaland 2015 er byområdet Jåttåvågen for de ambisiøse mål som er lagt til grunn i planlegging og gjennomføring av områdets utbygging. Kvalitetene er et resultat av fint samspill mellom mange aktører. Prisen går til Stavanger kommune og Hinna Park som de viktigste», skriver juryen i sin begrunnelse.

Prosjektet har ifølge juryen oppnådd store kvaliteter i funksjonssammensetning og byrom. Hinna Parks Jåttåvågen for også skryt for sin langsiktige og ambisiøse strategi for å bygge en ny urban bydel. «Det er et godt forbilde i lokalisering av publikumsfunksjoner, med både Viking stadion og Jåttå videregående skole knyttet til en ny jernbanestasjon. Prosjektet er også et forbilde innen lokalisering av arbeidsplasser, med hele 8000 pr i dag, plassert ved regionens hovedkollektivåre; dobbeltsporet og bussveien».

Det trekkes også frem at kontorbygg og boliger er integrert i byplanen på en god måte og det er høy arkitektonisk kvalitet og avanserte miljømål

Komitéen for Cityprisen Rogaland består av adm. direktør Thor Olaf Askjer i Norsk Eiendom, sivilarkitekt MNAL Henrik Lundberg i KAP arkitekter, spesialrådgiver Håkon Nyland i Nyland Byggeadministrasjon, eiendomsdirektør Jostein Kalsheim i Smedvig Eiendom og daglig leder Jan Inge Røyland i EiendomsMegler1 Næringseiendom.

Cityprisen er en utmerkelse som deles ut til byggherrer som strekker seg lengre med sine nybygg eller rehabiliteringsprosjekter for å bidra til bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet skal gi området og allmennheten en verdi og det ska være miljø- og klimaeffektivt.

 

Powered by Labrador CMS