Jåttåvågen kjemper om pris

Jåttåvågen er den tredje kandidaten som kjemper om Cityprisen Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter har tidligere omtalt to av nominasjonene til Cityprisen Rogaland: Bystasjonen i Sandnes og 2020park. De får konkurranse av Jåttåvågen-prosjektet, som er utviklet av Hinna Park.

Jåttåvågen er et nytt byområde med urbanitet, arbeidsplasser, butikker kafeer og boliger, stadion og folkebad og videregående skole. Det har hatt en ambisiøs planlegging og er ett av få nye utbyggingsområder i bybåndet Stavanger-Sandnes, med beliggenhet til dobbeltsporet og bussvei 2020.

Jåttåvågen omtales som et område med et betydelig antall arbeidsplasser, butikker, kafeer, Viking stadion og folkebad og videregående skole. Det har vært et høyt ambisjonsnivå bak områdeplanen som kommunen laget, noe som er blitt fulgt opp videre i delområdeplaner gjennom flere arkitektkonkurranser. Bebyggelsen består av flere enkeltbygg med det som omtales som «særlige arkitektoniske kvaliteter». Det er Hinna Park som står bak utbyggingen av Jåttåvågen.

Arrangørene av Citykonferansen i Stavanger er NE kunnskap, Smedvig Eiendom, EiendomsMegler 1 og SR Bank. NæringsEiendom AS eier indirekte 25 prosent av NE kunnskap.

Powered by Labrador CMS