FULLT HUS: Det var fullt hus under Ung i Næringseiendoms 23. treff.
FULLT HUS: Det var fullt hus under Ung i Næringseiendoms 23. treff.

Holdt på med Filipstad-prosjektet siden 2006

På årets første Ung i Næringseiendom-treff fortalte prosjektdirektør Jan Arne Kragset i Bane NOR Eiendom om Filipstad-prosjektet, som har stått på stedet hvil i mange år.

Publisert Sist oppdatert

Det var fullt hus da foreningen Ung i Næringseiendom arrangerte sitt 23. treff torsdag kveld på restauranten Louise på Aker Brygge i regi av Wiersholm. Prosjektdirektør Jan Arne Kragset i Bare NOR Eiendom var første foredragsholder, og han fortalte om en utrolig langvarig prosess.

– Jeg har holdt på med Filipstad siden 2006, og det er først nå det har løsnet litt. Vi håper at områdeplanen blir vedtatt før sommeren, sa Kragset.

Bystyret gjorde et vedtak så tidlig som i 2008. Da ble det lagt opp til en utbygging på 450 000 kvadratmeter, hvorav 50 prosent er boliger. Men det skar seg med Plan- og bygningsetaten og siden har prosjektet stått i stampe.

Nå legges det opp til en utvikling av maksimalt 462 000 kvadratmeter på Filipstad, hvorav minimum er 184 000 kvadratmeter bolig. Det skal kunne bygges inntil 190 000 kvadratmeter kontorareal, 20 500 kvadratmeter hotell og maks 16 000 kvadratmeter forretning.

– Det kan bli rundt 3000 nye boliger, sier Kragset.

Tidligere Veidekke Eiendom-sjef Emil Paaske holdt deretter et foredrag om samarbeid mellom gårdeiere og naboer i utviklingsprosjekter. Paaske, som er managing partner i Agate Utvikling, fortalte om et vellykket samarbeidsprosjekt på Skøyen, hvor 15 gårdeiere gikk inn i et samarbeid og hadde en dialog med nabolagsforeninger.

Norwegian Propertys adm. direktør Bent Oustad er nærmest blitt en fast gjenganger på treffene til Ung i Næringseiendom. Torsdag holdt han foredrag for tredje gang, denne gangen sammen med Tom Rune Lian i advokatfirmaet Wiersholm. De hadde fokus på det å være utleier og leietaker på Aker Brygge.

Det faglige programmet ble avsluttet med at analysesjef Ragnar Eggen i Akershus Eiendom hadde en gjennomgang av markedet.

Se også Mona Ingebrigtsen i Oslo Areal på Estate Play fra et tidligere Ung i Næringseiendom-treff. Hun fortalte om et unikt samarbeid mellom utbyggere og lokalbefolkningen på Skøyen.

Powered by Labrador CMS