Den nye bydelen i Bodø kan ta opp mot 15 år å fullføre.

Her kan det bli 500-600 nye boliger

Tre selskaper går sammen om å utvikle et tomteområde i Bodø på rundt 40 mål.

Publisert

Det er Hundholmen Byutvikling, Clemens Eiendom og Løvold Solution som skal utvikle prosjektet Utviklingsområde vest ved Mollorota og Breivika i Bodø.

– Nå er vi enig, vi eier en tredjedel hver og skal gå i gang med en områdeplan i samarbeid med Bodø kommune. Det er et stort område som skal reguleres, nærmere 40 mål, sier direktør Morten Chr. Jakhelln i Hundholmen Byutvikling.

Det kan utvikles 500 til 600 boliger i området, som blir en ny bydel. Prosjektet kan ta opp mot 15 år.

Vi er i en tid med rivende utvikling og har store muligheter for å gjøre mye spennende. I tiden framover skal vi finne ut av hva som er fornuftig. I første omgang skal vi bruke to år på en solid områdeplan, og i dette tenker vi flere hundre boenheter hvor vi skal ha fokus på mangfold, også småbarnsfamilier, sier Jakhelln.

Clemens Eiendom eide i utgangspunktet en liten del rundt bispeboligen i Prinsens gate. Selskapet har nå kjøpt seg opp og fått en tredjedel i det samlede prosjektet.

– Bodø er en veldig interessant by. Byen vokser jevnt og trutt og er i stor utvikling, blant annet med prosjektet – ny by, ny flyplass, sier daglig leder Bernt Nordby Skøien i Clemens Eiendom, som er eid av Opplysningsvesenets fond.

Løvold Solutions, Hundholmen Byutvikling og Clemens Eiendom er likeverdige partnere i prosjektet.

– Vi er enig om hvordan vi skal ta fatt på utviklingen i området og vi er samkjørte. Vi er tre likeverdige partnere, og det er vi bevisst på. Det er viktig at vi er det, og ikke tenker på oss selv i denne prosessen, sier Jakhelln.

Han begynte å prate med André Løvold i Løvold Solutions allerede for fem år siden, og etter hvert fattet Clemens Eiendom interesse om en felles utvikling av området.

– Dette prosjektet står sterkt med oss som en treenighet. Vi har gode diskusjoner og står sterkere både med tanke på løsninger for byen, men også økonomisk. Vi vil kunne bære dette prosjektet på en god måte samlet, sier Løvold.

 

Powered by Labrador CMS