ØKT EIENDOMSVERDI: Profier støvsuger Bekkestua i Bærum for tomteareal som kan utnyttes til videre utbygging. Bildet viser Bekkestua senter, som Profier solgte til det tyske fondet Deka.
ØKT EIENDOMSVERDI: Profier støvsuger Bekkestua i Bærum for tomteareal som kan utnyttes til videre utbygging. Bildet viser Bekkestua senter, som Profier solgte til det tyske fondet Deka.

Gjelsten blar opp for å sikre seg utbyggingsareal i Bærum

Betaler 40 millioner kroner per mål.

Publisert Sist oppdatert

Bekkestua i Bærum har gjennomgått en betydelig transformasjon de siste årene, og tidligere har det blitt kjent at utbyggerne er svært betalingsvillige for å sikre seg areal som kan bygges ut. Det illustreres ytterligere av de siste kjøpene til eiendomsselskapet Profier, som kontrolleres av Bjørn Rune Gjelsten.

Budstikka skriver at Profier nylig har inngått avtale om kjøp en eldre enebolig i Kleivveien på Bekkestua. Huset ligger tett inntil forretningsarealet på Bekkestua, og utbyggeren har hostet opp 22 millioner kroner for å sikre seg huset. Tomten er på 600 kvadratmeter, og prisen tilsvarer dermed 40 millioner kroner per mål.

Av Budstikkas artikkel fremgår det at huseieren betalte 5,5 millioner kroner for eiendommen i 2010. Deretter ble eiendommen betydelig oppgradert, og i tillegg ble en del av huset seksjonert. Denne boenheten ble så solgt i 2013 for 5,8 millioner kroner.

Huseieren kan dermed notere seg for en gevinst på 22,3 millioner kroner i løpet av seks år – før kostnader til seksjonering og oppgradering. I tillegg kommer eventuell skatt. Hvis salget blir vurdert som et tomtesalg, kan skatten bli på 25 prosent av fortjenesten.

Les også: Gjelsten selger i Bærum

Les også: Duket for salg av andre del av Bekkestua senter

Kjøperen av den andre boenheten i huset har også solgt sin andel til Profier. Hva denne leiligheten er solgt for er ikke kjent, men dette beløpet kommer altså på toppen av de tidligere nevnte 22 millionene som Profier måtte betale for å sikre seg eiendommen.

Budstikka skriver at Profier i det siste også har kjøpt flere tilstøtende eiendommer i den samme veien.

Les også: Må si nei til flere leietakere